Politică

Viceprimari si consilieri trimisi la plimbare de interesele politice

Doina Ganea
1 iun 2010 1518 vizualizări
Alesii din Marasesti n-au votat excluderea fostului primar Emilian Brasov din CL, dupa ce PSD l-a dat afara din partid u fostul primar spune ca va contesta in instanta decizia partidului u consilierii au validat ieri mandatul noului consilier liberal Stela Necula, care il inlocuieste pe un coleg cu afaceri expuse controalelor din partea puterii u si la Pufesti consilierii au decis sa-l concedieze din nou pe viceprimarul PDL Costel Neghina pentru a unge in functie un liberal

Schimbari politice la sedintele de consiliu local care au avut loc ieri in judet. Daca la Marasesti consilierii au aprobat inlocuirea liberalului Gheorghe Rusu cu Stela Necula, dar au refuzat sa-l dea afara din CL pe consilierul Emilian Brasov, la Pufesti viceprimarul PDL Costel Neghina a fost inlocuit cu un liberal. In timpul sedintei de la Marasesti, au existat comentarii potrivit carora liberalul Rusu si-ar fi dat demisia in urma unor presiuni politice si a unor controale primite la firma, totul pe fondul incercarii de schimbar a viceprimarului PDL Valerica Chitic. Aspectele nu au fost confirmate oficial. "Am motivele mele pentru care mi-am dat demisia, dar vreau sa spun ca nu am fost de acord cu imprumutul angajat de primarie pentru ca el va atrage o multime de necazuri. Vor veni vremuri crincene si cred ca trebuie sa fiti uniti in jurul primarului, fiindca face lucruri bune. In vremuri de criza e bine ca cineva sa aiba cheia. Cind sacul e gol nu ai de unde sa iei. De 20 de ani se tot ia si nu se pune nimic in loc. Era firesc sa vina si vremea cind oamenii nu vor sa faca greva, fiind fortati sa se multumeasca daca au un loc de munca", a spus liberalul inainte de a parasi legislativul local. Incetarea mandatului sau, ca si validarea colegei Stela Necula, au trecut cu majoritate de voturi.


Brasov contesta decizia PSD


Tot ieri, alesii ar fi trebuit sa ia act de incetarea de drept a mandatului de consilier al fostului primar Emilian Brasov, inainte de expirarea duratei normale a acestuia. Fostul edil PNL si PSD in perioada 2000-2008 este nevoit sa paraseasca si scaunul de consilier, dupa ce Marian Oprisan a decis sa se descotoroseasca de el. Emilian Brasov a absentat luna trecuta de la sedinta in care trebuia schimbat din functie Valerica Chitic, iar ca urmare presedintele PSD Vrancea a anuntat ca i-a retras sprijinul politic, conform Legii 323.2004, privind statutul alesilor locali. Brasov a fost suspectat ca ar fi facut "blat" cu PDL ca sa nu-l suspende din functie pe Chitic. Surse din anturajul ex-primarului sustin insa ca de fapt toti consilierii PSD au fost contactati de catre conducerea partidului si li s-a recomandat sa nu participe la sedinta. In PSD se pare insa ca este o problema interna legata de propunerea pentru functia de viceprimar, in locul lui Valerica Chitic, a consilierului Ion Ostafie, actualul presedinte al filialei locale a PSD, cu care multi nu sint de acord. Emilian Brasov, refuzind sa accepte ca a fost tras "pe linie moarta", a anuntat ca va contesta excluderea sa din de la PSD. "Acolo e vorba de o singura decizie a unui singur om. Eu sint membru in BEx si nu stiu sa se fi luat o astfel de decizie, pentru ca nu a avut loc nici o sedinta a Biroului Executiv. Voi contesta in instanta aceasta decizie, inclusiv daca se va lua o astfel de hotarire in Consiliul Local. Eu unul nu am fost informat cu privire la acesta decizie a partidului, nu am primit nimic si am dreptul sa o contest. Sa se consemneze ca abia azi am luat la cunostinta si ca voi actiona in judecata. E un abuz si un atentat la democratie", a mai spus Emilian Brasov referindu-se la decizia PSD de a-l da afara din partid si de a-i retrage sprijinul. Presedintele PSD Marasesti, Ion Ostafie, a contrazis insa aceste afirmatii, sustinind ca totul s-a facut potrivit statutului.

"Conform statutului, dl Brasov a fost exclus din partid de catre organizatia din care face parte", a declarat Ostafie. Secretarul orasenesc a confirmat faptul ca fostul liberal pina in anul 2004 a fost exclus si din PSD. "Cind am primit adresa am sunat si noi la partid si ni s-a confirmat ca dl. Emilian Brasov nu numai ca i-a fost retras sprijinul politic, dar a si fost exclus", a precizat secretarul Violeta Dumitru. Consilierii s-au aratat destul de solidari cu fostul primar al Marasestiului si doar patru dintre ei au luat act de retragerea sprijinului sau politic. Acestia au refuzat in consecinta sa valideze si mandatul noului consilier Jana Ciuperca, directorul spitalului local. Potrivit adresei inaintate catre CL, odata cu Emilian Brasov au mai fost exclusi din partid inca sapte supleanti de pe lista PSD de la alegerile din 2008, pina s-a ajuns la numirea Janei Ciuperca.


Pufestenii au un nou viceprimar, al treilea


O situatie similara este si la Pufesti, unde viceprimarul Costel Neghina (PDL) a fost schimbat iar din functie, ca urmare a unui "complot" al consilierilor PNG-PNL, care au propus demiterea sa. Desi a revenit pe post in urma unei hotariri judecatoresti, dupa suspendarea din perioada decembrie 2008 - iunie 2009, ieri consilierii pufesteni au decis schimbarea lui Neghina si inlocuirea acestuia cu liberalul Costel Robu. Primarul comunei, asemenea unei vedete simandicoase, a refuzat sa ne dea declaratii cu privire la aceasta schimbare a adjunctului sau. Nici fostul viceprimar, care a asigurat interimatul pe perioada cit Neghina a fost suspendat, n-a fost prea vorbaret. "A fost schimbat viceprimarul cu un consilier PNL. Mie, personal, nu mi-a placut ce a facut fostul viceprimar cit a fost in functie. S-a certat cu toata lumea, nu a fost bine", ne-a declarat consilierul UPSC, Ioan Straoanu. Costel Neghina ne-a spus ca, de cind a cistigat in instanta functia de viceprimar, nu a avut liniste in consiliu si s-a incercat de sase ori schimbarea sa. Tot ieri a fost schimbat, in lipsa, din functie si consilierul Vasilica Cioranu (PNG-CD), dupa ce partidul l-a lasat fara sprijin politic. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 10 ore, 37 minute, 54 secunde
Am luat gestul dlui consilier Rusu G. ca pe un gest de onoare, un gest pe care nu multi oameni politici l-ar face. Din ceea ce am citit aici, observ ca dl consilier regreta imprumutul facut de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.