Politică

Regele Carol nu e cool pentru ca nu stia de trenulete suspendate

Iulia Crețu
1 iun 2010 1004 vizualizări
Majoritatea PNL-PSD din CJ Vrancea a fost de acord sa trimita solicitare de trecere a unui teren din Cring din proprietatea municipiului in administrarea Consiliului Judetean

Consilierii judeteni ai PNL si PSD au fost de acord cu transmiterea de depese intre Consiliul Judetean Vrancea si Consiliul Local Focsani, cu privire la trecerea suprafetei de 41 ha teren din Cring, din domeniul privat al Focsanilor si administrarea CL, in domeniul privat al judetului si administrarea CJ. Colegii PDL, in minoritate, au combatut intentiile CJ de a lua de la CL terenul de la Cringul Petresti, afirmind ca suprafata a fost o donatie a regelui Carol catre "comuna Focsani" pentru recreerea cetatenilor si asa trebuie sa ramina. Intr-o interventie total neinspirata, vicepresedintele Consiliului Judetean, Dragos Birladeanu, a constatat ca regele habar nu avea, la vremea sa, ce minunatii ar putea face la Cring presedintele CJ, Marian Oprisan. "Regele Carol nu stia, la acea ora, ca parcul putea fi transformat intr-un parc de distractie cu montaigne russe-uri", a precizat Birladeanu, ajuns sa prezideze sedinta ordinara a CJ de ieri prin lipsa celorlalti doi colegi, vicele Mircea Diaconu si presedintele Marian Oprisan. Reprezentantii CJ au precizat ca fara a primi terenul de sub cladiri de la proprietar, Consiliul Local Focsani, in zona nu se poate implementa nici un proiect. "Trebuie unite hectarele de la CJ si CL pentru a apara ceea ce a hotarit CJ in 1993, aria naturala protejata de la Cring. Avind drept de proprietate, putem merge cu orice fel de proiect care sa promoveze zona unde este Muzeul de etnografie si gradina zoologica, iar la Complexul Caprioara sa se faca un centru de afaceri. Proiectul de hotarire al CL face referire la terenul de sub cladiri. Noi, neavind proprietate pe teren, nu putem face mai nimic", a precizat Daniela Olaru, arhitectul sef al judetului. La sedinta din mai a CL Focsani, alesii nu au fost de acord cu transferul de proprietate asupra terenului de sub Complexul Caprioara catre Consiliul Judetean. Alesii municipali au precizat ca au nevoie de lamuriri suplimentare cu privire la proiectul de modernizare pe care CJ doreste sa-l realizeze in Cring si au cerut ca institutia pe care o reprezinta sa fie co-participant la proiectul pe bani europeni pe care Oprisan sustine ca l-ar accesa. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.