Politică

Sapunaru vs. Ionescu, cursa pentru sefia PNL intra in linie dreapta

Iulia Crețu
28 mai 2010 1172 vizualizări
468 de delegati PNL isi vor desemna miine, la Casa de Cultura, presedintele filialei liberale u lupta se da in doi: Nini Sapunaru si Neculai Ionescu, acesta din urma fiind sprijinit de Mihai Copaci si Dragos Mircea

Nini Sapunaru si Neculai Ionescu sint singurii duelisti la sefia PNL Vrancea. Desi initial functia de presedinte al liberalilor era vizata de mai multi actori politici, ieri, la expirarea timpului de depunere a candidaturii, numai deputatul de Dumitresti si primarul de la Homocea intrasera in cursa. Mihail Copaci, seful Casei de Asigurari de Sanatate, a decis pina la urma sa il sustina pe primarul Ionescu si sa candideze pentru o functie in cadrul Biroului Politic. Dragos Mircea nu a primit derogare de la liderii nationali ai PNL pentru a intra in cursa pentru conducerea filialei Vrancea a liberalilor, dar sprijinul sau va merge, cum era de asteptat, in contul lui Neculai Ionescu. La Conferinta judeteana de miine dimineata vor vota 468 de delegati, in prezenta a mai multi lideri de la centru, intre care este asteptat si presedintele PNL, Crin Antonescu.

Neculai Ionescu crede ca va mobiliza delegatii sa-l voteze prin discursul sau anti-PSD si prin deschiderea unei vechi rani liberale: colaborarea pe care Nini Sapunaru o are cu baronul PSD, Marian Oprisan, cei doi fiind legati de afaceri de proiectare decontate de Consiliul Judetean. "Activitatea mea politica din acesti 20 de ani, dar si experienta in administratie ma recomanda pentru aceasta functie. Ii reprosez domnului Sapunaru lipsa de reactie, stagnarea scorului partidului la cei 17% constanti si apropierea suparator de mult de Marian Oprisan, de ajungem sa credem ca acesta il tine sub papuc pe Sapunaru! Presedintele actual al PNL a pus mai presus interesele sale personale si ale unor apropiati din jurul sau. Tinta mea, daca voi fi ales, este un scor de 20-25% la alegerile urmatoare. Lui Nini Sapunaru ii urez mult succes la Conferinta", ne-a declarat primarul Neculai Ionescu. Acesta este decis sa-si ia revansa dupa ce a pierdut recent sefia organizatiei PNL Adjud, in favoarea consilierului local Gheorghe Ivan, despre care se stie ca este un apropiat al contracandidatului sau. Ionescu a facut parte din echipa lui Sapunaru, fiind vehiculat la un moment dat chiar pentru postul de prefect al judetului. Relatiile dintre cei doi politicieni s-au racit dupa alegerile parlamentare din 2008, cind primarul de Homocea a candidat in Colegiul uninominal 6 Adjud, dominat de PSD, unde a obtinut un scor de 15,92 %.


"Discursul anti-PSD avea rost cit era PSD la putere"


In schimb, deputatul Nini Sapunaru sustine ca discursul anti-PSD este depasit, pentru ca la guvernare este PDL, iar primarii sai sint multumiti pentru ca obtin fonduri de la Consiliul Judetean. Practic, in opinia lui Nini Sapunaru, "dusmanul natural" al partidului sau nu este PSD, ci PDL. Mult mai optimist decit contracandidatul sau, Sapunaru isi stabileste un target de 30-35% la alegerile locale din 2012. "Cred ca in acest moment delegatii au hotarit cum vor vota. Domnul Copaci nu m-ar fi sustinut pe mine, insa votul sau nu este hotaritor. Dar e bine ca este libertate de opinie in partid. Discursul anti-PSD avea rost cit era PSD la putere, cit au fost acele probleme. Dar atit timp cit primarii mei iau bani pentru proiecte pentru prima data de la Consiliul Judetean"¦ Deocamdata PDL vrea sa desfiinteze PNL! Imi propun pentru urmatoarele alegeri sa ne batem pentru minimum 25 de primarii, obligatoriu si pentru Focsani. Domnului Neculai Ionescu ii urez sa avem o zi reusita si la final sa fim prieteni. Eu voi cistiga!", ne-a spus si Nini Sapunaru. Seful PNL spune ca, momentan, nu va lua nici o masura pecuniara impotriva consilierului municipal Romeo Paul Postelnicu, liberalul care a facut front comun cu PDL impotriva PSD si a celorlalti trei colegi liberali la votul proiectelor sensibile de la sedinta de marti a CL Focsani. "Nu se intimpla nimic cu domnul Postelnicu. Nu s-a pus in discutie", ne-a declarat Sapunaru. Acesta insa a precizat ca proiectele picate de Postelnicu ar fi bune pentru comunitate, cautindu-i in coarne baronului care vrea terenul de sub Complexul Caprioara de la Cring si cumpararea terenurilor pe care si-a inceput extinderi la apartamentele de linga CEC-ul din Bahne. Cel mai probabil, Sapunaru asteapta sa treaca alegerile in PNL pentru a rezolva problemele "de disciplina" din partid. (Iulia CRETU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 21 ore, 34 minute, 17 secunde
Cum vreti schimbare daca de 20 ani tot de sapunaru auzim.Hai te rog mai lasa si pe altii ,poate sant mai buni,ii duc capul mai mult.Tu ,vai de capul tau ,este cam golut.
, acum 739396 zile, 21 ore, 34 minute, 17 secunde
si daca tu , ionel , ai invata sa vorbesti si corect gramatical ce bine ar fi......fie ca cel mai bun sa castige
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.