Politică

Postelnicu nu-l face proprietar pe Oprisan la casa si peste Caprioara

Iulia Crețu
26 mai 2010 909 vizualizări
Alesul liberal a inclinat balanta la Consiliul Local in defavoarea proiectelor solicitate de CJ si Marian Oprisan, invocind integritatea patrimoniului municipalitatii si asteptind ca Primaria sa acceseze proiecte de reabilitare u consilierii PSD si restul de trei liberali au fost de acord cu transmiterea terenului de sub Caprioara catre Consiliul Judetean desi nu erau instiintati oficial ce se face acolo u alesii nu au fost de acord nici cu vinzarea spatiilor de linga apartamentele baronului si i-au cerut acestuia 300 E/mp u social democratul Liviu Oloeriu le-ar fi vindut cu doua miini pentru ca e criza u din nou, fostul secretar al judetului, subordonat pe atunci lui Marian Oprisan, i-a incurcat acestuia planurile

Liberalul Romeo Paul Postelnicu i-a dejucat ieri, la sedinta de Consiliu Local Focsani, planurile baronului Marian Oprisan de a se vedea "stapin" peste terenurile de sub "Caprioara", dar si peste zona din jurul apartamentelor sefului Consiliului Judetean de la CEC-ul din Bahne. Inconstienta, verticalitate politica sau simpatie democrat-liberala, consilierul local PNL a fost omul care a inclinat balanta la vot. Pentru aceste trei proiecte de hotarire care faceau referire la instrainarea terenului de sub Complexul de la Cring si vinzarea terenurilor din extindere, Consiliul Judetean Vrancea si apoi Marian Oprisan, pe persoana fizica, aveau nevoie de 2/3, adica 14 din cele 21 de voturi, fiind vorba de patrimoniul municipiului. Romeo Postelnicu, alaturi de cei 6 consilieri PDL prezenti la intilnire, nu a fost de acord cu transmiterea terenului de la Cring in domeniul privat al judetului Vrancea, cei 7 impotrivindu-se si vinzarii de spatii. In schimb, colegii liberali Doina Fodoreanu, Vasile Dobre si Gheorghe Stan au votat, mai cu mina pe sus, mai cu ea prin par, mai pe fata, mai la diversiune, alaturi de cei 10 alesi PSD. Formatiune cu care PNL are, de altfel, o intelegere politica la nivel judetean. Consecintele gestului lui Romeo Paul Postelnicu, unul constant de nesubordonare/neintelegere cu PSD, se vor vedea in viitor. Sau nu, daca liderii PNL Vrancea inteleg ca au nevoie de coloana vertebrala si de "zvicniri" decisive care sa nu-i lase incalecati de tot de social democrati si de Marian Oprisan. "Fiecare autoritate publica trebuie sa se ocupe de ceea ce Legea 215/2001, a administratiei publice locale, le stabileste. CJ are drumurile, Primaria ar trebui sa aiba terenuri de sport, bazine de inot sau imobile. Este suficienta hotarirea CL care a dat spre folosinta gratuita terenul respectiv catre CJ. Cladirea veche a Prefecturii a trecut in patrimoniul CJ la schimb cu acest corp de cladire din strada Dimitrie Cantemir. Mi se pare neinspirata initiativa colegilor de la CJ de a adauga acum in motivarea lor ca fac schimb si cu suprafata de teren de la Cring. De ce nu facem noi proiectul de reabilitare? Sau de ce nu este realizat in parteneriat CJ cu Primaria si CL Focsani si cu Primaria comunei Vinatori?", a declarat Postelnicu. Primarul Decebal Bacinschi a amintit ca liberalii au fost de acord cu transmiterea Mausoleului Sud in patrimoniul CJ, cu amendamentul: "pe perioada lucrarilor", derogare ce s-ar fi putut face si pentru "Caprioara". Nu a fost insa nevoie, pentru ca proiectul a fost acceptat la limita, chiar si de Gheorghe Stan, care preciza saptamina trecuta ca vrea sa-si mentina decizia de a nu vota acest proiect. Liberalii s-au explicat prin faptul ca "oricum nu a trecut" si ca PSD ar fi negociat cu un consilier PDL pentru suport la vot.


Liberalii s-au spart la opinii


Divergente au aparut la CL si in privinta cererii lui Marian Oprisan de a cumpara fara licitatie terenurile din jurul apartamenului sau de pe strada Alexandru Vlahuta, pe care a realizat deja o extindere. Acelasi Postelnicu a adus in atentia plenului ca ar fi mai inspirata concesiunea, care aduce o suma de bani constanta la buget, in detrimentul unei vinzari. De asemenea, liberalul a precizat ca prin vinzarea spatiilor catre Oprisan, vecinii sai ar fi nedreptatiti, care au acelasi drept de proprietate asupra zonelor de linga bloc. "Nu sint de acord sa vindem din patrimoniul municipalitatii. Ce preferam? Sa luam azi o suma de bani si sa facem un capat de trotuar? Sau sa luam bani din concesiune? Vinzarea ar fi un act de nedreptate si fata de cetatenii de la etaj care sint co-proprietari", a precizat Romeo Postelnicu. Paradoxul a venit de la colegul de partid al acestuia, liberalul Vasile Dobre, care a "profitat" de prezenta mass-media pentru a se transforma in agent imobiliar pentru focsanenii care au in concesiune spatii in jurul proprietatilor, fiind evident in disonanta cu al sau coleg. "Vinzarea este de inteles pentru ca este criza", a motivat Dobre, cel care in urma cu un an initiase un proiect de hotarire care suspenda HCL 243/2005, privind vinzarea terenurilor in concesiune, mai mari de 100 mp. Liberalul a tras pentru proiectul lui Oprisan la fel de tare pe cit a facut-o social democratul Liviu Oloeriu care a precizat ca seful sau chiar s-ar pacali la afacerea cu Primaria. "Sintem in situatie exceptionala, e criza, iar valoarea oferita e chiar mare", a spus Oloeriu.


"Beizadeaua" Malureanu vrea 300 de euro de la baron


Daca este vorba de afacere cu Primaria Focsani, macar sa iasa banu"â„¢ gros in buzunarul administratiei locale! Acest lucru pare sa-si fi spus si grupul PDL care, prin consilierul Mugurel Malureanu, a propus ca baronul sa scoata bani la pretul zonei. Valoarea de inventar a terenului supus vinzarii a fost stabilita la 4.900 de lei pentru cei 70 mp, in timp ce pretul de vinzare stabilit pentru vinzarea catre Oprisan a fost crescut la 76 de euro, in conditiile in care Primaria a cerut recent 500 de euro/mp pe un teren in buricul tirgului. "Pretul de 76 de euro este unul subevaluat, chiar daca adresa face parte din zona B a Focsanilor. Se cere 149 de euro/mp in zona C, undeva in cartierul Sud. As dori sa fac un amendament, ca preturile de vinzare a terenurilor sa fie: 500 euro pentru zona A, 300 euro pentru zona B si 150 euro pentru zona C. Daca dl Oprisan este de acord sa dea, sa dea! Daca nu, nu", a precizat consilierul democrat liberal. Asa cum s-a intimplat la proiectul "Caprioara", liberalii s-au "spart" la vot: Romeo Postelnicu si democratii, 7 miini, s-au abtinut, in timp ce restul de 3 liberali s-au "confundat" la a fi "pro", chiar de se ciocneau deciziile lor cap in cap cu unele mai vechi, impreuna cu cei 10 alesi ai PSD. Cel mai probabil cele trei proiecte de hotarire vor reveni la mapa alesilor focsaneni in sedintele de lunile viitoare. Si cum se apropie lunile de vacanta, este foarte probabil ca numai undeva la toamna sa se reuneasca la vot intreg Consiliul, pentru ca proiectele sa beneficieze de cele 2/3 necesare. Sau sa se schimbe configuratia micului Parlament local, date fiind anumite coloane vertebrale ori sa se negocieze "subteran" cu democrat liberalii. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.