Politică

Functionarii Prefecturii si-au dat institutia in judecata

Doina Ganea
26 mai 2010 782 vizualizări
35 de functionari au cistigat in instanta plata unor drepturi salariale neacordate din 2004

Un numar de 35 de functionari publici, angajati in cadrul Prefecturii Vrancea, in frunte cu fostul subprefect Mioara Flenchea, s-au adresat in contencios administrativ judecatorilor de la Tribunal, pentru acordarea drepturilor banesti reprezentind suplimentul postului si a treptei de salarizare, fiecare in procent de 20 % din salariul de baza, calculate incepind cu 1 ianuarie 2004, pina la data platii efective. Pe 30 martie 2010 instanta le-a dat cistig de cauza petentilor, dar Prefectura a formulat recurs. In prezent cauza se afla pe rolul Curtii de Apel Galati cu prim termen peste doua saptamini. "In recursul sau Prefectura intelege sa se foloseasca de Decizia 20/21.09.2009 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prin care a fost admis recursul in intersul legii al Procurorului General, prin care s-a stabilit ca in interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 31, aliniat 1 din Legea 188/1999, privind statutul functionarilor publici, in lipsa unei cuantificari legale nu se pot acorda pe cale judecatoreasca drepturi salariale constind in suplimentul postului si suplimentul corespunzator treptei de salarizare. In situatia in care recursul ar fi respins, acordarea drepturilor stabilite prin hotarire judecatoreasca intra sub incidenta OG 71/2009, privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avind ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, plata sumelor realizindu-se esalonat in trei transe: 34 % in 2011 si cite 33% in 2012 si 2013. Sumele se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicate de Institutul National de Statistica", se arata intr-o comunicare a Prefecturii. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.