Politică

Primarii si viceprimarii trebuie sa dea banii inapoi

Daniel Garleanu
11 mai 2010 1027 vizualizări
Cei doi gospodari ai comunei Chiojdeni au luat impreuna 6.400 de lei anul trecut, pe baza acordului colectiv de munca, pe care trebuie sa-i returneze u primarul Serban Pirlogea si viceprimarul Grigore Constantin ar vrea sa conteste in instanta comunicarea Camerei de Conturi

Primaria comunei Chiojdeni a picat testul Camerei de Conturi Vrancea. Astfel, primarul liberal Serban Pirlogea si viceprimarul Grigore Constantin au incasat in anul 2009 bani necuveniti pe care ii vor da inapoi, esalonat, asa cum i-au primit. Banii provin din acordul colectiv de munca, un drept pe care il au in primarii doar cei care au functii numite si nu alese, conform Legii nr. 215/2001 a administratiei publice locale. Cum cei doi au fost alesi prin votul populatiei, acordul colectiv de munca nu ii viza si, deci, banii incasati trebuiesc returnati. Cei doi gospodari ai comunei Chiojdeni au luat impreuna, timp de 11 luni in anul 2009, suma de 6.400 de lei. Cel care avea atributia sa instiinteze despre legalitatea contractului colectiv de munca este secretarul comunei, Raluca Ticu. Aceasta recunoaste ca nu a stiut ca primarul si viceprimarul nu pot incasa acesti bani. "Am incheiat un contract colectiv de munca in 2008 pentru 2009 pe care l-am vizat la Directia Muncii. Primarul si viceprimarul erau in contractul colectiv in 2008. Nu am stiut ca nu pot beneficia de acord", ne-a declarat secretarul comunei Chiojdeni, Raluca Ticu. Viceprimarul Grigore Constantin nu este suparat ca trebuie sa returneze banii, mai ales in vremuri de criza. "Te bucuri cind ii iei dar tot asa trebuie sa te bucuri cind ii dai. Eu sint un simplu vice, trebuie sa respect legea. O sa ne faca poprire pe salariu", ne-a spus Grigore Constantin. El este dispus sa conteste in instanta hotarirea Camerei de Conturi de a recupera banii, dar numai daca pica la intelegere cu primarul. "O sa ma consult cu primarul si daca el va da in judecata, dau si eu", a mai adaugat vicele. Cu toate ca salariul primarului Serban Pirlogea se ridica la 1.800 de lei, banii incasati in 2009 pe nedrept sint greu de dat inapoi, drept pentru care varianta instantiei de judecata este demna de luat in vedere. Edilul sustine ca asteapta comunicarea oficiala din partea Camerei si va actiona in instanta. "Poate dam si noi in judecata si contestam. Inca nu ne-a venit comunicarea oficiala, o asteptam. Daca trebuie sa dam banii inapoi o sa-i dam, esalonat, asa cum i-am primit", spune primarul liberal. Primarii in judet in situatia celei de la Chiojdeni mai sint. Acordul colectiv de munca a mai fost incasat si de catre primari si viceprimari din primarii ca Jitia, Tataranu sau Andreiasu de Jos. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.