Politică

Decebal Bacinschi, criticat in plenul Camerei Deputatilor

Marius Grigorescu
31 oct 2005 833 vizualizări
Deputatul liberal Nini Sapunaru l-a pirit pe primarul Focsaniului cu privire la modul in care s-au repartizat apartamentele ANL

Modul discutabil in care Primaria Focsani a impartit apartamentele construite de Guvern prin programul Agentiei Nationale de Locuinte a ajuns si in atentia parlamentarilor. Deputatul Nini Sapunaru a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca a adus la cunostinta plenului Camerei Deputatilor modul in care s-au facut ultimele repartitii ale apartamentelor construite de stat la Focsani. Deputatul a declarat ca, in opinia sa, acesta este singura modalitate de a-i ajuta pe focsanenii care asteapta de ani de zile sa se mute intr-o casa din fondul locativ de stat, dar nu au apucat din cauza modului clientelar prin care municipalitatea a inteles sa imparta aceste locuintele sociale. "Dupa consultarea listei beneficiarilor locuintelor finalizate in Focsani prin programul ANL am avut o senzatie de profund dezgust si indignare. Pe aceasta lista am observat cu stupoare ca figurau o serie de persoane a caror situatie financiara si locativa este mult mai buna decit a multora dintre parlamentari. Ma refer aici la copiii sau rudele apropiate ale unor fosti sau actuali prefecti, subprefecti, consilieri locali sau judeteni, directori sau sefi de institutii cu salarii de zeci de milioane sau angajati ai primariei. Mai mult, unii sint prosperi oameni de afaceri, oameni care afiseaza un lux la care marea masa a cetatenilor doar viseaza. Toate aceste persoane au insa ceva care ii leaga, ei fiind membri sau apropiati ai PSD, partid din care provine actualul primar al Focsaniului, Decebal Bacinschi. Toate acestea se intimpla intr-un oras in care cererea de locuinte este extrem de mare, iar multe persoane care indeplinesc conditiile legale de obtinerea unei astfel de locuinte, persoane cu familii numeroase, nu au unde sa stea, platind chirii exorbitante. Cei in drept sa apara pe listele beneficiarilor programului guvernamental sint nevoiti sa astepte ca nesimtirea sa inceteze, iar mafia pesedista din Focsani sa-si fi «facut plinul»", se arata in declaratia politica a deputatului Nini Sapunaru. Parlamentarul a cerut autoritatilor sa se autosesizeze in acest caz, dar a eclarat ca asteapta cu interes si rezultatele verificarilor promise de prefectul Ion Oprea. In replica, oficialii Primariei Focsani au declarat ca respectivele repartitii nu sint nici ilegale si nici imorale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.