Politică

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
30 apr 2010 730 vizualizări
La Vizantea-Livezi apa nu este potabila

Comuna Vizantea-Livezi a fost impinzita de afise prin care populatia este atentionata ca apa din conducta principala de alimenatare cu apa a comunei este apa menajera si deci "Nu este potabila!". Primarul comunei, Fanica Ciobotaru, sustine ca la mijloc este o sesizare din partea unui satean rau intentionat si ca apa din conducta este chiar mai buna decit cea din fintinile din sat. "Cind a fost dusa apa la laborator pentru verificare s-a descoperit ca are proprietati de apa plata. Nu avem receptia finala la proiectul de alimentare cu apa, drept pentru care nu a fost montat filtrul. La sesizarea lui Valentin Urloiu a venit Directia de Sanatate Publica si a inchis conducta", ne-a declarat gospodarul comunei. Primarul sustine ca atit el cit si familia consuma apa din acesta conducta fara a se teme. "Apa din conducta este mai potabila de 20 de ori decit cea din fintinile din Vizantea. Eu persoanal consum apa din coloana si probabil mai sint si alte persoane", sustine primarul care ne-a asigurat ca pina la jumatatea lunii iunie va fi montat filtrul, iar oamenii vor putea consuma cu toata increderea. Afisele din comuna au fost tiparite marti, 27 aprilie, de viceprimarul Maricica Cirnoiu care este responsabil tehnic in proiectul de alimentare cu apa. (D. GIRLEANU)


Adolescentii vor sa devina jandarmi


Tinerii vrinceni sint atrasi de haina militara. 162 de persoane si-au depus pina ieri dosarele la IJJ Vrancea in vederea participarii la examenele de admitere in institutiile de invatamint ale M.A.I.. Pentru Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" Bucuresti sint 35 candidati, pentru Scoala de Subofiteri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Dragasani sint 17 candidati, iar pentru Scoala de Subofiteri Jandarmi "Petru Rares" Falticeni sint 52 candidati. Cei care doresc sa isi incerce norocul trebuie sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacaluareat, sa aiba pina la 27 ani, sa fie declarati apt medical, fizic si psihic, sa nu aiba antecedente penale, sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savirsirea de infractiuni si sa aiba inaltimea de minimum 1,70 m. barbatii si 1,65 m. femeile. Detalii se pot solicita la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului de Jandarmi Judetean, la numarul de telefon 0237.215303, interior 108, sau pe pagina de internet www.jandarmeriavrancea.ro sectinea "CARIERA". (R. M.)


Tinerii liberali europeni isi aleg liderii la Sinaia


De astazi si pina duminica se va desfasura la Sinaia, la Hotelul "International", Congresul Lymec, la care vor participa tineri liberali din 35 de tari europene. Acestia isi vor alege un nou for de conducere, pentru un loc de membru candidind si Claudia Benchescu, vicepresedinte al Cluburilor Studentesti Liberale. Din partea TNL Vrancea la acest eveniment participa Tudorel Trofin, membru al Biroului Permanent National al TNL Romania. Acest Congres a fost prefatat in aceste zile de un seminar pe tema "Politici economice liberale pentru relansarea economiei UE in contextul crizei globale". La discutii au participat Annemie Neyts (presedintele Partidului Liberal European), Crin Antonescu (presedintele PNL), Calin Popescu Tariceanu (fost Prim Ministru), Varujan Vosganian (fost ministru al Economiei) si Sergiu Ciobanu (viceministru al Economiei din Republica Moldova) precum si specialisti in domeniul economic din Italia, Bulgaria si Romania. (I. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.