Politică

Nini crede ca PDL e agent electoral pentru Dragos Mircea

Iulia Crețu
19 apr 2010 795 vizualizări
Actualul presedinte al PNL are o echipa de sprijin de 37 persoane, primari, consilieri si lideri liberali pe care se bazeaza la alegerile de pe 29 mai u Sapunaru reclama implicarea liderilor PDL in alegerile de la PNL, in sprijinul unuia dintre contracandidatii sai, cu atingere la Dragos Mircea, cel care nu si-a anuntat oficial intrarea in cursa

468 de liberali vor participa pe 29 mai la alegerile de la organizatia judeteana a PNL Vrancea. Numarul de delegati a fost desemnat in functie de un algoritm care tine cont de rezultatele obtinute la urne de organizatiile PNL la ultimele alegeri. Astfel, de la Focsani vor veni pentru a-si alege presedintele 63 de delegati ai PNL, in timp ce de la Adjud stampila va fi tinuta de 6 persoane. Din fiefurile galbene, de la Andreiasu vor veni 16 delegati, iar de la Jitia 11. Potrivit declaratiilor oferite de liderii PNL Vrancea, intre delegati fac parte, din oficiu, primarii, viceprimarii si presedintii de organizatii, in timp ce restul se alege. Modalitatea de desemnare a membrilor care vor participa la alegerile PNL Vrancea pe 29 mai nu a fost imbratisata de toata lumea, anumiti consilieri locali de la Dumitresti declarindu-se nemultumiti ca nu au fost inclusi in grupurile de votanti. Pentru sefia PNL Vrancea si-a anuntat oficial candidatura numai actualul presedinte al formatiunii, deputatul Nini Sapunaru. Totusi, candidaturile pentru cei interesati se pot depune cu maximum 48 de ore inainte de ziua alegerilor. Astfel, liderul actual al galbenilor mioritici se lauda cu o lista de 37 de persoane care-l sprijina, intre acestia numarindu-se primari sau consilieri judeteni. Din "echipa lui Nini" nu fac parte fostul presedinte al Casei de Asigurari de Sanatate, Mihail Copaci, cel care la un moment dat se gindea sa-i faca opozitie la alegeri, dar care nu a facut nici un anunt clar, si nici primarii de la Brosteni, Ion Bucur, si Homocea, Neculai Ionescu. Cei doi s-au declarat impotriva candidaturii lui Sapunaru pentru inca un mandat de presedinte al Partidului National Liberal Vrancea. De sprijinul celor doi primari ar putea beneficia inspectorul guvernamental Dragos Mircea, in cazul in care acesta este decis sa renunte la functia de pe linga secretariatul general al Guvernului Boc. Mircea a precizat ca se gindeste sa se suspende pentru a reveni in politica, dar ca pina acum nu a luat nici o decizie. Tot pe 29 mai, pe linga presedintele PNL Vrancea se vor alege si 9 vicepresedinti si 28 de membri in Biroul Politic Judetean. Odata cu apropierea acestei date, se pare ca in lupta pentru sefia celui de-al treilea partid ca marime din judet au aparut si "imbirligaturile". Sapunaru a acuzat in cadrul unei conferinte de presa ca un anuntat contracandidat si-a luat agenti electorali citiva lideri ai PDL, fara a preciza despre ce reprezentanti portocalii este vorba. "Anumiti oameni de la PDL l-au sunat pe primarul de la Balesti si i-au spus sa voteze cu altcineva decit cu mine", a precizat Nini Sapunaru. Semn ca miza alegerilor este una foarte mare. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.