Politică

Udrea vrea sa lege podgoriile Vrancei de cele din Basarabia

Iulia Crețu
17 apr 2010 1089 vizualizări
Ministrul vrea sa refaca podul de flori peste Prut printr-un drum al vinului, al manastirilor si al monumentelor istorice u actualul Drum al vinului din Vrancea nu aduce pe citi turisti merita licoarea lui Bachus

Cum bulgarii ne-au dat lectii de atragere a turistilor la malul marii si de Sarbatorile pascale din acest an, ministrul Turismului de la noi, Elena Udrea, mai incearca o data. Intr-o declaratie facuta la finele lunii martie pentru presa centrala, Udrea a precizat ca a purtat tratative cu autoritatile de la Chisinau, pentru realizarea a trei proiecte. Acestea ar urma sa exploateze citeva din cele mai de marca simboluri ale Moldovei de dincoace si de dincolo de Prut: vinul, manastirile ortodoxe si monumentele istorice. "Drumul vinului" visat de ministrul Elena Udrea ar trebui sa lege podgoriile romanesti, intre care si dealurile din Vrancea, de cele din Basarabia. "S-ar putea vizita fabricile de vinuri de la noi din tara, iar din Vrancea s-ar putea apoi completa cu o vizita a centrului cultural european, care este Iasiul, unde sint multe obiective turistice, dupa care se poate trece in Republica Moldova unde sint podgorii vestite", a declarat ministrul Elena Udrea pentru presa centrala. Ministrul a precizat ca pentru un astfel de traseu turistic s-ar putea accesa fonduri europene, banii de la UE urmind a fi astupati in refacerea drumurilor, si tencuiti in refacerea monumentelor istorice. De altfel, infrastructura rutiera rudimentara este unul din motivele pentru care cei interesati de Romania se limiteaza numai la vizite virtuale. Insa, un "Drum al vinului" ar trece, in mod oficial, deja prin podgoriile din Vrancea. Acesta a fost inaugurat in toamna lui 2006, la editia din acel an a Festivalului Viei si Vinului. Turistii lui Bachus erau intimpinati de la intrare in judet cu placute indicatoare catre centre de renume viti-vinicole, dar si spre crame ale unor oameni de afaceri pasionati de licoarea din struguri. Minusul cel mai mare al proiectului a fost in 2006 si ramine si acum, starea deplorabila a drumurilor din judet care strabat viile pe la Cotesti, Jaristea, Virtescoiu, Odobesti si Panciu. Proiectul ministerial al unui "Drum al vinului" a fost inceput de ministrul "Dracula" Dan Matei Agathon, al Turismului, in mandatul Adrian Nastase de la PSD. Din strugurii din Vrancea se produce 20% din cantitatea de vin din Romania, semn ca avem nevoie de investitii in drumuri. Conducerea PDL Vrancea a declarat in repetate rinduri ca pregateste o vizita a Elenei Udrea in judet, atit pentru probleme de revigorare a turismului, dar si pentru chestiuni legate de dezvoltare regionala. Se pare ca Udrea va descinde in judetul nostru undeva luna aceasta, de pe agenda nelipsind nici o promisa vizita in Soveja, statiunea cu aerul cel mai ozonat din Europa. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.