Politică

Sapunaru ii transmite ministrului Muncii sa gaseasca bani de pensii

Iulia Crețu
16 apr 2010 651 vizualizări
Senatorii au impus la Comisia de munca a Senatului ca punctul de pensie sa fie cel putin 45% din salariul mediu brut pe economie, care a fost stabilit la 1.836 lei pentru anul 2010

Proiectul de lege urmeaza sa ajunga la comisia de specialitate de la Camera Deputatilor in citeva saptamini. Membru in cadrul Comisiei de munca de la Camera Deputatilor, parlamentarul vrincean Nini Sapunaru face referire la datoria morala a colegilor democrat liberali de a sprijini acest proiect. Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a atentionat insa ca majorarea punctului de pensie de la 39% cit este in prezent la 45% nu este sustenabila. "Ministrul poate spune orice. Datoria noastra ca parlamentari este sa sustinem acest proiect, iar el sa gaseasca banii. N-am vazut nici o curba de sacrificiu bugetar de la administratia prezidentiala, de exemplu. Dar se fac sacrificii pe seama pensionarilor. Si colegii de la PDL au iesit deputati si senatori in colegii asa cum am iesit si noi, unde oamenii care i-au ales, asteapta sa se faca ceva. Insa, la un prim calcul, grupul deputatilor PD si independenti de la Munca este mai mare decit al nostru, ceea ce nu inseamna o certitudine de trecere a proiectului", ne-a declarat Sapunaru. In cazul in care proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice trece cu amendamentul punctului de pensie la 45%, aceasta crestere ar insemna un efort financiar de 1.200.000 mii lei, bani care nu ar exista, potrivit afirmatiilor ministeriale. (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.