Politică

Oprisan tine cu dintii de mititeii din Cring de 1 Mai

Iulia Crețu
15 apr 2010 1199 vizualizări
Baronul PSD de Vrancea nu renunta la traditia parangheliilor cimpenesti, cu toate ca partidul sau vrea sa impuna o atitudine grava pentru 1 Mai muncitoresc, in contextul social actual u Oprisan catre Ponta: Eu fac tot ce vreau eu!

Marian Oprisan nu va renunta nici in acest an la manifestarile cimpenesti de la Cringul Petresti de 1 Mai muncitoresc, in ciuda faptului ca miercuri, la Comitetul Executiv National al PSD de la Caciulata s-a decis ca data sa fie marcata prin proteste sociale. Baronul social democrat sustine ca in Vrancea decizia de mai sus e "orientativa", trecind astfel peste directivele presedintelui PSD Victor Ponta, care s-ar confrunta cu probleme in impunerea sa ca lider. "Eu fac tot ce vreau eu! Oamenii, vrincenii, cum sa va spun, merita o manifestare de 1 Mai, asa cum am obisnuit sa fac. Ce a decis Comitetul Executiv este orientativ. Va fi o adevarata sarbatoare, e o traditie pe care o voi respecta. Iar voi o sa scrieti acum ca baronul nu este in asentimentul celor decise de PSD"¦", ne-a spus Marian Oprisan.

Se pare ca si in acest an, mititeii vor sfirii la Cringul din apropierea Focsanilor si ca Oprisan va face din 1 Mai muncitoresc o sarbatoare de partid, din nou. Pina la urma, forta filialei PSD Vrancea se va masura in capacitatea de a aduna multimea la "paranghelie" si gratare si nu de a mobiliza oameni la mitinguri impotriva guvernantilor. Potrivit unui document luat in discutie la CExN al PSD, citat de Mediafax, "in contextul protestelor sociale si al accentuarii problemelor economice, PSD are obligatia de a arata ca trateaza cu deosebita importanta aceasta zi, fiind un prim pas spre afirmarea fiecarei organizatii, la nivel local, in perspectiva viitoarelor batalii politice". La Caciulata, liderii sociali democrati au stabilit ca in acest an, de 1 Mai, aliatul PSD va fi miscarea sindicala, data urmind a fi marcata prin mitinguri si mesaje politice. Mai putin la Vrancea, unde Marian Oprisan nu renunta la reteta patentata a mititeilor, a berii si a parangheliilor cu banuite surse de finantare solid ancorate prin bugete publice, chiar si in plina criza economica. Mesajul gindit de conducerea centrala a social democratilor pentru 1 mai 2010 va fi "PSD lupta pentru dreptul romanilor la munca, impotriva somajului si impotriva Guvernului care transfera costurile crizei pe umerii oamenilor simpli". In timp ce Victor Ponta solicita renuntarea la actiunile festiviste, Marian Oprisan este in Vrancea iata de cu totul alta parere. Continuind seria multianuala a maniefstarilor cimpenesti cu mici si bere pe care el le considera de succes electoral, fata de ce-i propune mai noul sau sef politic. "Elementul central al zilei este legat de semnificatia initiala a sarbatorii, respectiv marcarea cistigarii dreptului la munca (ziua de munca de opt ore). Aceasta inseamna renuntarea la atitudinea festivista in favoarea celei grave, alaturi de concentrarea resurselor umane si materiale ale partidului catre organizarea de astfel de evenimente", se mai arata in documentul discutat la CExN al PSD. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.