Politică

Victor Ponta le-a pus gind rau prefectilor

Iulia Crețu
7 apr 2010 699 vizualizări
PSD vrea schimbarea Constitutiei in privinta atributiilor reprezentantilor Guvernului in teritoriu

Liderul PSD, Victor Ponta, ii vede pe reprezentantii Guvernului in teritoriu cu mult prea multe puteri, comparindu-i cu prim-secretarii de dinainte de Revolutie. Ponta s-a exprimat in favoarea unei revizuiri a Constitutiei in sectorul prefectilor. Daca s-ar materializa, acest lucru ar duce la o "intepenire" in putere a presedintilor de Consilii Judetene, a baronilor locali, cei care ar conduce cu adevarat judetele. Acest lucru ar avantaja clar oamenii PSD, care au cei mai multi sefi de CJ in tara, dar si pe cei ai PDL, care vin puternic din urma. "Trebuie sa folosim procesul de revizuire a Constitutiei ca sa scoatem o prevedere care practic da puteri judiciare prefectilor care sint reprezentanti ai puterii executive", a declarat in week-end, la Busteni, Victor Ponta. Cu atingere directa si la razboiul de Palat de la Focsani, intre Prefectura si Consiliul Judetean Vrancea, pe marginea legalitatii hotaririlor de alocare de bani la primariile din judet, presedintele PSD a explicat ca in Constitutie se stipuleaza ca actiunea prin care prefectul contesta legalitatea actelor administrative suspenda de drept aplicarea acestora, ceea ce inseamna ca puterea executiva are si putere juridica. Ponta a facut referire clara la prefectii PDL, pe care-i acuza de exces de zel si care ar chema la ordine institutii pe care nu le au in subordine. Intrebati atit Victor Ponta, cit si Liviu Dragnea, de ce aceste schimbari invocate acum nu au fost sustinute de PSD in mandatul lor de guvernare din 2000-2004, secretarul social democrat a precizat sec: "la acea vreme nu s-a vrut, dar acum se vrea". Modificarea Constitutiei Romaniei s-a realizat dupa referendumul popular din 2003, cind la schimbarile legislative a lucrat regretatul Antonie Iorgovan, parlamentar PSD, supranumit si "parintele Constitutiei". (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.