Politică

Comisiile tehnice si sociale ale CL Focsani, in galben-rosu

Iulia Crețu
31 mar 2010 681 vizualizări
In comisiile sociale si tehnice, dar si in comitetele de conducere de la Sport si Cantina n-a mai ramas nici tipenie de pedelist, dupa matrasirea prin reprezentarea la pondere aplicata de majoritatea PSD si PNL in CL u liberalul Postelnicu este periculos de consecvent in opinia sa de a nu face jocurile linga PSD, acesta neparticipind la vot u PDL, asa cum a mentionat, va contesta schimbarile in instanta

Consilierii PDL simt din plin Opozitia locala si marginalizarea din micul Parlament focsanean. Precum niste masele stricate, acestia au fost extrasi din comisiile tehnice si sociale ale Consiliului Local si inlocuiti, "intr-un act de asumare a raspunderii din partea noii majoritati politice", de alesii liberali si cei social democrati. PSD-istii si-au motivat initierea acestor proiecte de schimbare a ordinii politice printr-o raportare la ceea ce se intimpla in Camerele Parlamentului, cind se schimba majoritatea. Ce s-a intimplat in sedinta de ieri, cu participarea a numai doi liberali, Gheorghe Stan si Vasile Dobre, (n.r. Romeo Postelnicu neparticipind la vot si Doina Fodoreanu absentind din motive de sanatate) a fost "victoria ponderii asupra structurii". Invers de ceea ce a fost la desemnarea viceprimarilor initiali ai "Aliantei pentru Focsani", dupa cum a explicat alesul rosu, Laurentiu Veber. "Aceste proiecte pot induce in consiliu tensiuni suplimentare, care nu-si au locul. Nu de asta sintem aici, pentru a schimba de fiecare data cind se schimba majoritatea. Majoritatea de astazi poate fi pina miine sau poimiine. Si in toate comisiile au fost invitati toti consilierii, din toate gruparile politice.

Nu cred ca activitatea noastra e mai buna sau mai putin buna daca sintem presedintii unei anumite comisii", a declarat liberalul Romeo Postelnicu, explicindu-si abtinerea de la vot. Social democratii au fortat majoritatea pe care o au cu "liberali la jumatate" pentru a se baga in comisiile sociale pentru locuinte ANL, locuinte sociale, pentru eficienta energetica sau in Comitetul director al Clubului Sportiv. Nu au scapat fara excluderea pedelistilor nici Comisia de urbanism ori Consiliul consultativ de la Cantina de Ajutor Social. "Nu vad de ce sa existe tensiuni pentru ca e normal ca, avind jumatate din membri, sa fim in comisii", a explicat necesitatea proiectelor Liviu Oloeriu, liderul PSD din CL Focsani. Constient ca va fi scos din comisia din care facea parte, alesul PDL Mugurel Malureanu le-a batut obrazul celor din PSD. "Eu le-am cedat colegilor din PSD locul meu in comisia sociala si nu s-a grabit nimeni sa-mi ia locul", a spus in plenul consiliului Malureanu, inainte de a parasi sala la momentul nominalizarilor si al voturilor.


Liberala Fodoreanu, in majoritatea comisiilor cu voturi in lipsa


Astfel, Comisia sociala pentru repartizarea locuintelor pentru tineri ii are ca noi membri pe: Neagu Nistoroiu, Vasile Dobre, Doina Fodoreanu, Gheorghe Stan si Radu Nitu. Comisia sociala pentru repartizarea locuintelor din fondul locativ este formata din Doina Fodoreanu, Gheorghe Stan, Rodica Boboc, George Mardare si Neagu Nistoroiu. De eficienta energetica se vor ocupa, tot in cadrul unei astfel de comisii, alesii municipali Doina Fodoreanu, George Mardare si Vasile Pintilie, in timp ce in Comitetul director al Clubului Sportiv Municipal Focsani 2007 au intrat, din nou, liberala Doina Fodoreanu, care-si pastreaza numirea anterioara, si social democratul Gabriel Padineanu. Din Comisia tehnica de amenajare a teritoriului si urbanism fac parte Doina Fodoreanu, Liviu Oloeriu si Neagu Nistoroiu. De Cantina se va ocupa, in Consiliul consultativ, medicul Constantin Dumitru, consilier PSD. Deranjati de tradarea de "dreapta", pedelistii, care s-au abtinut la votul proiectelor pe de-a-ntregul, au anuntat printr-un comunicat de presa ca vor contesta hotaririle de "matrasire" a reprezentantilor lor in contencios. "PDL precizeaza faptul ca principiul respectarii configuratiei politice rezultate in urma ultimelor alegeri poate fi invocat doar in ceea ce priveste componenta comisiilor de specialitate ale Consiliului Local, cu atributiile si responsabilitatile definite prin Legea 215/2001 privind administratia publica locala. In lipsa unor argumente legate de eficienta acestor structuri, consilierii PSD si o parte a consilierilor liberali demonstreaza prin votul lor interpretarea dupa ureche si denaturarea sensului legii", se arata in comunicatul PDL Vrancea. Semn ca tensiunile pe care le-a anuntat Postelnicu incep sa apara intr-un lung sir de scandaluri la Consiliul Local Focsani. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 6 ore, 49 minute, 48 secunde
Faptul ca PSD si PNL actioneaza asa nu e nici o surpriza. Ce mi se pare surprinzator e faptul ca in toate deconcentratele se lafaie in continuare tot felul de pesedisti si penelisti pe functii de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.