Politică

Trasculescu, atacat de Duta cu reclamatii la abatorul Dollar Prod

Iulia Crețu
25 mar 2010 2885 vizualizări
Zilele acestea s-a derulat un control al ANSVSA la abatorul tatalui deputatului PDL, de la Mindresti u verificarile au survenit dupa numeroase plingeri anonime la Bucuresti, de care nu este strain nici fostul director DSV Vrancea, Ionel Duta u surse oficiale vorbesc de o amenda de 5.000 lei pentru Silviu Trasculescu u deputatul portocaliu Alin Trasculescu afirma ca totul este un santaj politic menit sa-l determine sa-l repuna pe functie pe Ionel Duta u fostul director al Directiei Sanitar Veterinare ameninta ca nu se lasa in demersul sau

Liderul PD-L Vrancea, Alin Trasculescu se vede din nou nevoit sa raspunda unor provocari legate de un scandal iscat in jurul activitatii abatorului tatalui sau, Dollar Prod, de la Mindresti. Dupa suspiciunile de furt de animale si taieri ilegale din urma cu citeva luni, zilele acestea apare un alt episod, care are si conotatii legate de numiri politice. In urma unor sesizari facute de Ionel Duta, fost director al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea, zilele acestea s-a derulat un control al inspectorilor sanitar veterinari de la Bucuresti la abatorul lui Silviu Trasculescu. Neintelegerile dintre Duta si Trasculescu au aparut dupa ce presedintele PDL Vrancea a refuzat sa-l sustina pe acesta la sefia Directiei. Ulterior, in calitatea sa de presedinte al Colegiului Medicilor Sanitar-Veterinari din Vrancea si de membru in Consiliul Director al organizatiei nationale, Ionel Duta a facut nenumarate plingeri vis-a-vis de presupuse nereguli produse dincolo de portile abatorului. Scrisori anonime care povesteau ilegalitati la abatorul tatalui deputatului democrat liberal Alin Trasculescu au fost trimise si directorului Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL.

Fostul director al DSV, Ionel Duta, recunoaste ca a facut aceste plingeri si afirma ca toate cele reclamate de el sint adevarate. "Da, este adevarat ca i-am facut plingeri domnului Trasculescu, pentru activitatea de la abator! Nu e santaj, tot ce spun e adevarat. Si nu am nevoie sa ma tina el pe functie. Cine e domnul Trasculescu? Ce a facut el pentru acest judet? La sugestia lui Alin Trasculescu a vrut sa-l aduca pe Mirel Iordache, colegul lui de banca din scoala, sa nu stie nimeni ce se face la abatorul Dollar Prod!", acuza Duta. Acesta continua si sustine ca la abatorul tatalui omului politic PDL s-au bruscat inspectorii in control si se fac ilegalitati, toate "ascunse" de functia politica a fiului Alin Trasculescu. "Stie tot orasul ce nereguli sint la abator! Au bruscat oameni, intra animale fara certificate, se sacrifica. Sint carcase neidentificate, fara acte. Ei se joaca cu acte? Nu se joaca!", mai spune Duta. Surse oficiale din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea spun ca dosarul in privinta abatorului SC Dollar Prod de la Mindresti ar colcai de nereguli. Pentru o parte din ele s-ar fi aplicat si o amenda de 5.000 lei. Inspectorii sanitar veterinari afirma ca s-au gasit carcase neincinerate de animale, sacrificate la abatorul lui Trasculescu, aruncate intr-o groapa linga Podu Zamfirei, spre Suraia.


Trasculescu: "La santaj nu cedez, dar nici nu-l pun director!"


Demersul lui Duta are, pe linga aspectul profesional, si o puternica latura de razbunare politica. Acesta sustine ca, de drept, ar fi trebuit sa fie repus pe functie, Ionel Duta facind parte din lotul de trei directori de deconcentrate sustinuti de liberali, alaturi de defunctul Paraschiv Usturoi si "generalul" Iordache Bostan. Toti trei si-au cistigat in instanta revenirea pe functia de conducere a institutiilor unde fusesera numiti.

"Eu nu dau inapoi in demersul meu. Pentru ca m-a mintit ca face, drege, pune abatorul la punct, ca nu mai aduce animale ilegal. Si nu s-a intimplat nimic. Iar eu trebuia sa fiu reangajat si nu m-au repus pe functie. Decizia 68, publicata in MO la nr. 119 spune ca Duta Ionel, Usturoi Puiu si Iordache Bostan trebuie repusi pe functie. Ce asteapta ei acum? Sa mor? Ca Puiu? Dumnezeu sa-l ierte! Eu ies la pensie cind vreau eu, nu cind vrea Trasculescu. Si vreau sa-mi ceara scuze public pentru ce mi-a facut", ne-a mai spus Ionel Duta.

De cealalta parte, deputatul Alin Trasculescu tine partea tatalui sau si afirma ca afacerea de sacrificare a animalelor este legala si respecta toate normele europene. "La abator nu sint probleme, are aprobari de la Uniunea Europeana, eu nu stiu de nereguli. A fost un control, foarte bine ca a fost, chiar ne bucuram, pentru a stopa aceste zvonuri. Domnul Duta e implicat in problema din alte considerente, probabil politice. Tinta scandalului sint eu. Tot ce se intimpla la abator este din considerente politice", ne-a spus Alin Trasculescu. Acesta vede actiunea de reclamatii a lui Duta ca pe un santaj politic ce ar avea ca tinta revenirea fostului director Duta in fruntea institutiei sanitar veterinare. Trasculescu spune ca n-are nimic de-a face cu dosarul de pensionare facut inainte de termen lui Duta si sustine ca decizia de inlaturare a sa a fost decisa la nivel national. "Domnul Duta indeplinea conditiile de pensionare, iar directorul ANSVSA, Zlotea, i-a trimis decizia. De asta s-a suparat. La santaj de acesta ordinar nu cedez, dar nici nu-l pun director! Pentru ca nu eu pun directorii! Daca e suparat, pentru ca traim intr-o tara libera, poate face cite plingeri vrea. Eu nu am o problema cu Duta, nu l-am dat afara, singurul fapt cert este ca, odata cu reorganizarile, Duta indeplinea conditiile de pensionare. Ce sa faci? Doar nu scoti un om de 30 si ceva de ani, bun de munca, si tii unul de 65 de ani. E problema domnului Duta daca face plingeri", a completat seful PDL Vrancea, deputatul Alin Trasculescu. Dupa ce, in toamna, citiva cetateni din cartierul Mindresti, care au terenuri linga abator, au reclamat la Garda de Mediu anumite nereguli, in decembrie anul trecut de abator s-a legat o suspiciune de furt de animale si sacrificare a lor, neconfirmata, insa, deocamdata de politisti Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 23 ore, 27 minute, 24 secunde
HUO DUTA,LA PENSIE UMFLATULE,CAT VREI SA MAI MANANCI?HUOOOO PNL.
, acum 739392 zile, 23 ore, 27 minute, 24 secunde
Nu stiti cu cine aveti de a face. Si Trasca Alin si Duta sunt doua mangafale. Primul a fost si este, maimutoiul lui Portofel. Cel de al doilea cunoaste f bine situatia de la Abator pt ca el ia dat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.