Politică

O sa merg cu caciula in mina la Guvern pentru bani!

Mihaela Beșleagă
19 mar 2010 677 vizualizări
Spune primarul Vasile Grosu din Suraia, care se plinge de seceta de bani pentru cofinantarea proiectelor cu finantare europeana

Suraienii se simt din nou dezavantajati la impartirea banilor de la buget. Suraia a primit o suma rotunda, 0 lei, la repartizarea banilor pentru echilibrarea bugetelor locale de catre Consiliul Judetean, respectiv cota de 20% pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala. Cei 50.000 lei alocati initial pentru Suraia s-au dus la Valea Sarii, dupa cum a propus presedintele CJ, Marian Oprisan, pe motiv ca se doreste o echilibrare intre localitatile care au primit mai multi bani prin Directia de Finante si cele care au primit mai putin. Primarul din Suraia se plinge ca, in aceste conditii, nu are banii necesari pentru cofinantarea unor proiecte accesate cu fonduri europene, pentru care trebuie sa plateasca o cota parte. Este vorba de trei proiecte pentru care este necesara o cofinantare de 350.000 lei, dintre care doua aflate in derulare: amenajarea spatiilor verzi "" cofinantare de 100.000 lei si construirea unei sali de sport "" cofinantare 200.000 lei. Pentru programul de edificare a unui cartier de locuinte ANL sint necesari alti 150.000 lei, iar 30.000 lei trebuie sa mearga pentru cofinantarea programului "Electrificarea". "Am facut adresa la CJ pentru o cota parte pentru ca nu am bani de cofinantare. Singura sansa este sa merg la Guvern cu caciula in mina, ca de la CJ nu am nicio sansa sa primesc vreun ban. Ce sa fac acum, sa rup din salariile angajatilor de la Primarie?", ne-a spus edilul democrat-liberal Vasile Grosu de la Suraia. Prin Directia Generala a Finantelor Publice localitatea a primit 2.800.000 lei, cu 100.000 lei mai putin in comparatie cu anul trecut. In ceea ce priveste bugetul pentru salarii, edilul din Suraia crede ca fondurile alocate vor ajunge cu greu pina la sfirsitul anului. "In trimestrul IV o sa gifiim", a completat Vasile Grosu. In comuna Suraia locuiesc in prezent circa 7.700 de cetateni. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.