Politică

Pensionarii PSD nu renunta la nea Mircea Diaconu

Iulia Crețu
13 mar 2010 844 vizualizări
Seniorii social democrati din Vrancea au dirdiit de frig timp de citeva ore la Casa de Cultura pentru a-si alege conducerea

Daca la nivel national simbolul PSD, Ion Iliescu, a anuntat ca se retrage din toate functiile oferite de partid, la nivel judetean, nea Mircea Diaconu, asa cum il alinta colegii rosii, a fost desemnat sa aiba grija de organizatia de bunici pentru patru ani de acum incolo. Vicepresedintele Consiliului Judetean Vrancea a fost desemnat ieri, in cadrul Conferintei Organizatiei Judetene a Pensionarilor/Seniorilor PSD, drept presedinte al acestora, in unanimitate de voturi. Alaturi de Mircea Diaconu, in conducerea seniorilor a fost votat si un Birou Executiv, din care fac parte: Costel Tica, Stefan Frincu, Valentin Popescu, Mihail Vearba si Lambrinia Bolovan, dar si un secretar executiv, in persoana lui Petrica Butuc. Consiliul Judetean al PSD-Pensionari are in componenta 89 de membri, minim cite un reprezentant din fiecare localitate din judet. O parte dintre acestia au luat si cuvintul la intrunire, plingindu-se, asa cum era de asteptat, de guvernarea portocalie, de pensii, subventii in agricultura, medicamente si lipsa gratuitatilor pe microbuz in Focsani pentru batrinii de la tara. "Am observat pensionari care umblau pe la containere. Erau pensionari pentru ca nu erau imbracati precum cersetorii. Ce cautau? Nu stiu. Mi-a fost rusine sa-i intreb sau sa-i urmaresc. Vom ajunge exact ca pe vremea fanariotilor, sa ne puna impozit si pe fum. Am o propunere legata de participarea reprezentantilor pensionarilor la sedintele de Consiliu Local, unde sa poata face si diferite propuneri. Chiar daca sint publice, de cele mai multe ori nu se anunta aceste sedinte, indiferent de localitate si primar. Sper ca se vor imbunatati lucrurile pentru ca de ieri (n.r. joi) ne conduce tara un academician (n.r. aluzie la titlul refuzat ulterior de presedintele Traian Basescu)", a declarat celor prezenti Octavian Ionescu, reprezentantul pensionarilor PSD de la Sihlea. Si daca tot aminteam in material de Ion Iliescu, ieri la intrunirea batrinilor din PSD Vrancea a participat si un senior al partidului de la Cimpineanca, acesta tusind si dregindu-si vocea precum "bunicuta" social democratilor. Mihai Milea a cerut macar patru drumuri gratuite pe microbuz la oras si a cerut demiterea guvernantilor actuali. Pe linga membrii de partid, la Conferinta Judeteana a Pensionarilor PSD au participat si liderii Asociatiei Pensionarilor din Vrancea, dar si de la cea a Veteranilor de Razboi care, in functie de culoarea celor care-i invita pe la discursuri, ii lauda in parte, fara suparare, pe toti. Social democratii au explicat si de unde acest interes deosebit pentru pensionari. Seniorii reprezinta o treime din populatia cu drept de vot din Romania, sustinatori in mod traditional ai stingii politice, deci ai PSD. Asa cum au recunoscut si reprezentantii PSD, pensionarii sint "o masa de manevra politica", pe care au manipulat-o si ei cind au fost la putere si pe care o manipuleaza si guvernantii actuali. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.