Politică

Consilierii PD-L cer invalidarea repartizarii banilor de catre CJ

Ziarul de Vrancea
11 mar 2010 1021 vizualizări
Alesii au reclamat la Prefectura faptul ca Oprisan ar fi oprit pentru CJ o cota de peste 50% din banii distribuiti, desi legal ar fi fost 27% u din aceasta cauza, trei primarii PD-L au primit 0 lei u secretarul judetului declara ca proiectul si convocarea sedintei respecta intocmai legea u daca se dovedeste ca a gresit, Oprisan risca o amenda de 2.500 de lei

Alesii democrat-liberali din Consiliul Judetean au contestat la sfirsitul lunii februarie la Prefectura sedinta de indata a CJ din 25 februarie si au cerut invalidarea proiectului de repartizare a sumelor defalcate din TVA catre localitatile vrincene. Democratii reclama faptul ca presedintele CJ, Marian Oprisan, ar fi oprit o cota mai mare pentru cheltuielile CJ decit ar fi prevazut legea, ceea ce a dus la situatia ca trei primarii conduse de edili PD-L sa ramina "pe uscat" si sa nu primeasca nici un ban pentru echilibrarea bugetelor locale, respectiv pentru sustinerea programelor de dezvoltare si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala. "Noi am solicitat pe 26 februarie Prefecturii neavizarea sedintei de indata si a proiectului de hotarire privind repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a unor sume defalcate din TVA si a celor provenite din impozitul pe venit de catre CJ pentru ca s-au incalcat prevederile Legii nr. 273/2006 privind finantele publice", ne-a declarat consilierul judetean Emilian Diaconu. Mai exact, consilierii de opozitie din CJ au aratat ca, potrivit art. 33 din legea mentionata, din cota de 20% distribuita de CJ, institutia ar fi trebuit sa opreasca la bugetul propriu al judetului 27%, iar diferenta de 73% ar fi trebuit repartizata pentru bugetele comunelor, oraselor si municipiilor pentru finantarea unor proiecte, pe baza solicitarii acestora. Democrat-liberalii acuza faptul ca la bugetul propriu al CJ, Oprisan a oprit o cota mult mai mare, de peste 50%, adica 1.400.000 lei, din totalul de 2.100.000 lei. Nerespectarea cotelor alocate, conform legii, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 1.000 lei "" 2.500 lei. Reprezentantii Consiliului Judetean au declarat ca atita vreme cit proiectul a primit avizul de legalitate al directiilor de specialitate din CJ atunci acesta se incadreaza in litera legii.


Smecheria sedintelor "de indata"


Un alt fapt contestat de consilieri este acela ca sedinta de indata nu era un fapt exceptional si ca Marian Oprisan prefera de obicei convocarea sedintelor de indata si a celor extraordinare pentru ca proiectele nu trebuie sa mai treaca pe la comisii. Secretarul judetului sustine insa ca s-a impus convocarea unei sedinte de indata datorita caracterului de urgenta si a obligativitatii impartirii sumelor, impuse de termenele limita stipulate in lege. "Termenele impuneau ca CJ sa imparta sumele pina pe 25 februarie, astfel incit pina pe maxim 27 februarie consiliile locale erau obligate sa afiseze proiectele de buget, iar pina pe 12 martie, cu posibilitatea de prelungire pe 13 martie, acestea sa adopte in sedinta bugetele. Este evident faptul ca nu ne incadram in termen daca am fi convocat o sedinta extraordinara, de exemplu, pentru care sint necesare 3 zile inainte. Daca ar fi fost atenti, consilierii ar fi aflat la inceputul sedintei motivele invocate pe text de lege de presedintele CJ pentru convocarea unei sedinte de indata. Nu poate cere nimeni socoteala, nici macar Prefectura, referitor la data convocarii sedintelor", ne-a declarat Raluca Dan, secretarul judetului. Prefectura analizeaza memoriul grupului PD-L si va formula un raspuns. (D. GANEA, M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 20 ore, 25 minute, 15 secunde
-------Sa traiasca nea Lica Stima si RESPECT !!!!!! :)) -------
, acum 739392 zile, 20 ore, 25 minute, 15 secunde
Domnul Panciu, un om cu mare valoare. Toata stima si respectul din partea noastra !!! Sa speram ca or sa dispara cat mai curand bagabontii astia din fostu PLD.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.