Politică

Reincepe circul in deconcentrate

Nicoleta Cristea
10 mar 2010 1031 vizualizări
Nicusor Blindu, Mircea Benga si Claudia Ionescu au cistigat la Galati anularea ordinelor de demitere u intre timp, ordonantele care le-au permis instalarea in functii au fost declarate neconstitutionale, deconcentratele urmind sa se reorganizeze din nou, prin Legea 188/1999, modificata

Anul 2010 se anunta la fel de incarcat din punct de vedere al actiunilor introduse in instanta de directorii coordonatori ai deconcentratelor. Ieri, trei actiuni prin care fostii directori isi revendicau functiile au fost cistigate, iar in urmatoarea perioada un alt val de dosare se intrevede la orizont. Nicusor Blindu, Mircea Benga si Lavinia Claudia Ionescu au primit de la Curtea de Apel Galati dreptul de a se reinstala pe functii care practic nu mai exista sau vor disparea in scurt timp. In cazul lui Nicusor Blindu, instanta a dispus, prin aceeasi hotarire, anularea ambelor ordine de demitere contestate, de care acesta a "beneficiat" in octombrie si in decembrie anul trecut. "S-a dispus reintegrarea reclamantului in functia si atributiile specifice functiei din care a fost demis si obliga pirita sa-i plateasca reclamantului drepturile salariale de care a fost lipsit cu incepere de la data demiterii si pina la data reintegrarii efective", se arata in decizie. Ca o paranteza, desi pina acum Blindu mergea la judecata in aceeasi zi cu colegii din fruntea Casei Judetene de Pensii Vrancea, de aceasta data Constantin Guguianu si Coman Andrei vor avea termen in procesele de fond abia incepind de saptamina viitoare. Ex-directorul economic al Directiei Agricole si pentru Dezvoltare Rurala, Mircea Benga, a reusi la rindul lui sa convinga instanta ca demiterea sa a fost abuziva. Finalitatea procesului de fond a fost aceea de a i se da dreptate, dispunindu-se reintegrarea sa. "S-a luat act de renuntarea reclamantului la plata despagubirilor salariale si a cheltuielilor de judecata", se precizeaza in incheiere. Directorul demis al Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Vrancea, Claudia Lavinia Ionescu, a avut mai mult noroc cu actiunea de fond decit cu cea de suspendare. In octombrie, aceeasi instanta respingea cererea de suspendare a ordinului de demitere, insa ieri Claudia Ionescu a primit unda verde pentru a reveni pe postul ocupat de o democrat-liberala. "S-a admis actiunea, in sensul anularii ordinului nr. 210/2009 emis de autoritatea pirita si reintegrarea reclamantei in functia si atributiile specifice postului din care a fost demisa. A fost obligata pirita sa plateasca reclamantei drepturile salariale de care a fost lipsita cu incepere de la data demiterii si pina la data reintegrarii efective", se arata in decizie. Situatia celor trei, desi aparent clara, este una incerta. Aceasta pentru ca ordonantele care au ridicat si au coborit directori anul trecut au fost declarate neconstitutionale. In plus, dupa iesirea PSD de la guvernare, clientela PD-L a fost promovata pe posturile eliberate. In acest moment, conducerea deconcentratelor se va "cerne" pe baza Legii 188/1999, modificata, care spune ca cei care au fost coordonatori dispar de pe statul de functii. Viitorii directori vor fi functionari publici cu carnet de partid. (Nicoleta CRISTEA)

DSVSA Vrancea, cu aceeasi conducere

Cu toate ca saptamina trecuta se vorbea despre decapitarea sefilor din deconcentratele vrincene, la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor conducerea a ramas pe moment aceeasi. In urma cu o sapamina, dupa adoptarea Legii nr. 188, se vorbea despre o noua reorganizare a institutiilor, ceea ce ar fi adus dupa sine demiterea sefilor instalati pe posturi in baza ordonantelor 37 si 105, declarate neconstitutionale. La momentul respectiv, ANSVSA a informat sefii directiilor ca va urma o schimbare, in functie de evenimente. Ulterior, sefii din DSVSA Vrancea au fost anuntati formal ca momentan lucrurile ramin neschimbate. "Pina la aparitia cadrului legal activitatea se desfasoara ca si pina acum, astfel incit pina la clarificarea situatiei vom ramine pe post", a precizat directorul coordonator al DSVSA, dr. Luminita Deliu. (N. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.