Politică

Deputatii PNL si PSD vor boicotarea lucrarilor parlamentare

Iulia Crețu
10 mar 2010 641 vizualizări
Nemultumirile Opozitiei sint iscate de Legea functionarilor publici, a Legii pensiilor si a salarizarii unice

Deputatii social democrati si liberali au in plan sa absenteze de la lucrarile parlamentare pina pe 18 martie, atunci cind Curtea Constitutionala va da verdictul in cazul contestatiei privind legea functionarilor publici. Cei de la PNL si PSD se revolta impotriva celor de la PD-L si a presedintei Camerei, Roberta Anastase. Ieri, Opozitia a boicotat sedintele plenului si cele de la Biroul Permenent, acuzind ca cei de la Putere nu respecta procedurile. "Vrem sa se repuna pe tapet Legea functionarilor publici, Legea pensiilor si cea a salarizarii unice. Cei de la PD-L au o majoritate, isi bat joc de noi si dau dovada de lipsa de caracter. Prin aceste proteste dorim sa-i aducem la masa negocierilor", ne-a declarat deputatul Ciprian Nica, de la PSD. Saptamina trecuta, la Camera Deputatilor s-a adoptat, in lipsa deputatilor PSD si PNL, legea functionarilor publici. Atunci, deputatii din Opozitie nu au participat la sedinta in semn de protest, precizind ca respectivul proiect ar fi fost introdus neregulamentar pe ordinea de zi, iar raportul Comisiei de Administratie a fost intocmit, la fel, neregulamentar. Opozitia nu aduce critici numai vis-a-vis de Legea functionarilor publici, dar si in privinta Legii pensiilor. Deputatul liberal Nini Sapunaru acuza guvernarea Boc de rea credinta si atentioneaza ca pensia este un drept al fiecarui cetatean si nu o pomana de la guvernanti. "Recalcularea pensiilor speciale prevazuta in legea pensiilor nu va reduce deficitul la fondul de pensii pe termen scurt, asa cum trimbiteaza dl. Boc, ci, dimpotriva, il va adinci. Indemnizatiile celor 200.000 de beneficiari de pensii speciale sint platite in prezent de la bugetul de stat si urmeaza sa fie trecute in plata la bugetul asigurarilor sociale de stat dupa recalculare, buget care a inregistrat anul trecut un deficit de 1,5 mld. euro. Si asta se va intimpla in conditiile in care aceste categorii de persoane au platit contributii, dar mult mai mici decit restul salariatilor, iar acestea mergeau la bugetul de stat", a declarat liberalul Sapunaru. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.