Politică

Sihlea si Slobozia Ciorasti, sanctionate pentru listele electorale

Mihaela Beșleagă
9 mar 2010 712 vizualizări
Cele doua primarii au primit avertismente scrise pentru ca nu au actualizat listele electorale permanente

Autoritatea Electorala Permanenta - Filiala Sud "" Est a efectuat, in cursul lunii februarie, o serie de actiuni de control in localitati din judetele Vrancea, Braila, Galati si Constanta, pentru monitorizarea modului in care sint actualizate listele electorale permanente. La primariile vrincene Sihlea si Slobozia Ciorasti, dar si in comunele Slobozia Conachi (Galati), Ghindaresti si Topalu (Constanta), au fost constatate deficiente referitoare la atributiile primarilor si secretarilor unitatilor administrativ - teritoriale in materie electorala. "Printre neregulile constatate se numara neactualizarea listelor electorale permanente, autorizarea persoanelor care opereaza in listele electorale, necomunicarea catre judecatorie a modificarilor operate in listele electorale", transmite Iulia Vulpe Andrasescu, directorul AEP - Filiala Sud "" Est. Primariile Sihlea si Slobozia Ciorasti au primit sanctiuni contraventionale constind in avertisment scris. La nivel national s-au efectuat controale la 109 unitati administrativ-teritoriale, unde s-au constatat 131 de deficiente. In urma verificarilor au fost aplicate 26 de sanctiuni. AEP monitorizeaza si controleaza, intre perioadele electorale, modul de intocmire si actualizare a listelor electorale permanente si pastrarea registrelor cuprinzind listele electorale permanente, precum si modul de efectuare a comunicarilor prevazute de lege si de operare a acestora, la timp, in listele electorale. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.