Politică

Nu stiu cum s-au facut cartile, dar noi am ramas descoperiti

Mihaela Beșleagă
8 mar 2010 633 vizualizări
Marturiseste primarul Aurel Petrila din Paunesti, vitregit la impartirea banilor prin Consiliul Judetean u modernizarea Gradinitei nr. 1 e pe ultima suta, in timp ce lucrarile la sistemul de canalizare sint la inceput Comuna Paunesti este una din cele trei localitati conduse de primari democrat-liberali care nu au primit nici un ban prin repartizarea de la Consiliul Judetean

, din cota de 20% pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala. Daca initial s-au alocat pentru Paunesti 50.000 lei, la propunerea presedintelui Consiliului Judetean, Marian Oprisan, acesti bani au fost directionati catre o alta localitate "portocalie", Poiana Cristei. "Cred ca e o mica discriminare, nu stiu daca intentionat sau nu. Sint dezamagit, macar 300 de milioane (de lei vechi, n. r.) sa ne dea si noua. Nu stiu cum s-au facut cartile, dar noi am ramas descoperiti, repartizarea s-a facut pe culoare politica", ne-a spus primarul Aurel Petrila. Prin Directia Generala a Finantelor Publice comuna a primit 1, 29 milioane de lei, una dintre cele mai mari sume alocate localitatilor vrincene, mai mult chiar decit municipiului Adjud, care a primit doar 158.000 lei. Bugetul Paunestiului a fost aprobat deja in sedinta de Consiliu Local in aceasta saptamina. Printre proiectele pe care intentioneaza sa le duca la capat edilul in acest an se numara un proiect cu finantare europeana pe masura 3.3.2 privind dezvoltarea comunitatilor rurale, care cuprinde reabilitarea drumurilor, construirea unei gradinite cu program normal, restaurarea monumentului eroilor, construirea a doua blocuri de locuinte ANL. "In derulare este si realizarea canalizarii, s-a facut deja licitatia, s-a desemnat cistigatorul si au inceput lucrarile. La aceasta se adauga statia de epurare si 11 km de retele de colectare. Speram ca in 2-3 luni sa terminam, daca ne ajuta si vremea", spune primarul Petrila. De asemenea, in circa o saptamina va fi gata si Gradinita nr.1, care a fost modernizata. Valoarea investitiei este de circa 500.000 lei, cu fonduri venite de la Ministerul Educatiei. Edilul declara ca in acest an nu crede ca va intimpina probleme in ceea ce priveste asigurarea salariilor pentru angajatii Primariei. Comuna Paunesti are 6.804 locuitori, dintre care 841 de copii. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.