Politică

Petitii online pentru libertatea media

Doina Ganea
2 mar 2010 567 vizualizări
Deputatul PSD Ciprian Nica va sustine azi în Parlament o declaratie politica pe tema libertatii de exprimare.

Declaratia politica are titlul "Libertatea de exprimare "" faza publicitatea la control!" si condamna actiunile Guvernului Boc prin care se incearca suprimarea economica a mass-media. "în sedinta de Guvern din 17 februarie a fost aprobat un memorandum prin care autoritatile publice locale, cele care teoretic au independenta fata de Executiv, nu mai au voie sa incheie niciun contract de publicitate si/sau promovare in cursul anului 2010 si, atunci cind deruleaza proiecte europene care au si capitole speciale destinate popularizarii acestora prin mass-media autoritatile publice locale trebuie sa solicite avizul personal al premierului Emil Boc. Cum s-ar spune, atit mass-media cit si toti primarii si presedintii Consiliilor Judetene din Romania sint la pixul lui Boc, chiar daca Uniunea Europeana a fost de acord sa finanteze publicitatea prin mass-media pentru proiectele respective", sustine Ciprian Nica. Parlamentarul afirma ca trebuie tras un semnal de alarma pentru apararea libertatii de exprimare in mass-media, Ciprian Nica sustinind ca daca va fi cazul va stringe semnaturi si printr-o petitie online. Deputatul pesedist deplinge soarta presei locale, omitind faptul ca in Vrancea, de ani buni, doar o singura publicatie este preferata de primarii PSD pentru toate contractele publicitare pe bani publici. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.