Politică

Viceprimarii intra in probe de aptitudini administrative de la 1 martie

Iulia Crețu
25 feb 2010 702 vizualizări
Vasile Dobre si Bogdan Matisan asteapta validarea de la Prefectura pentru a-si monta placute cu numele lor pe usile birourilor din Primarie

Viceprimarii de Focsani mai au ceva timp de asteptat pina sa se bucure pe deplin de fericirea functiei in administratia publica. Ieri, proiectul de hotarire privindu-I pe liberalul Vasile Dobre si pe social democratul Bogdan Matisan nu fusese inca semnat de presedintele de sedinta, Doina Fodoreanu. Dupa ce primeste acest acord, proiectul va ajunge la Prefectura Vrancea unde va fi, sau nu, avizat de juristii institutiei. Nici cei doi consilieri desemnati adjuncti ai primarului Decebal Bacinschi nu se asteptau ieri ca lucrurile sa intre in normal foarte curind. Pesedistul Bogdan Matisan ne-a declarat ca, in principiu, va veni la serviciul de "vice" de la 1 martie, urmind ca impreuna cu Vasile Dobre sa faca turul orasului si al atributiilor pe care le vor primi de la edilul sef. De asemenea, liberalul Vasile Dobre trebuie sa-si clarifice statutul sau, acesta fiind in prezent director comercial la Avicola SA Focsani. Pentru a-si putea prelua functia de viceprimar, liberalul trebuie sa renunte la postul de la ferma de pui. In privinta viceprimarilor, secretarul municipiului Eduard Corhana a precizat ca a auzit zvonuri potrivit carora cei de la Partidul Democrat-Liberal Vrancea ar contesta legalitatea votului. Cum insa cinci din cei sapte alesi portocalii au participat la vot si au pus stampila pe nominalizatul liberal Vasile Dobre, ar fi absurd ca alesii sa isi nege propriul vot. "Am auzit ca ar fi fost astfel de discutii. Dar nu cred ca se va pune in practica, mai ales ca si noi am votat", ne-a declarat Mugurel Malureanu, consilier municipal PD-L. Cert este ca primavara va veni cu ghiocei, insa nu va aduce, oficial, si viceprimarii, pentru care mai avem de asteptat depasirea tuturor pragurilor legale. Ieri, placutele de la camerele 107 si 109, birouri pe care si le vor imparti cei doi alesi, luceau in asteptarea montarii sub numar a celor doua nume de ajutoare de primar. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.