Politică

PNL a batut palma cu PSD pentru viceprimari

Doina Ganea
22 feb 2010 1634 vizualizări
Focsaniul ar putea avea de miine viceprimari, la doi ani de la alegeri u aceasta deoarece liberalii au recunoscut ieri intelegerea facuta cu pesedisti in acest sens u acum avem doar o intelegere cu PSD Vrancea, nu o alianta , sustine Nini Sapunaru u cei din PD-L sustin ca liberalii s-au pripit si n-au asteptat rezultatul propunerilor facute acestora care le-ar fi adus mai mult avantaje u consilierii care au alte opinii despre aceasta intelegere ar putea fi exclusi din partid

Presedintele PNL Vrancea, deputatul Nini Sapunaru, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a purtat mai multe negocieri cu conducerea PD-L Vrancea, pentru o colaborare la nivelul administratiei locale, insa discutiile nu au avut succes, astfel ca aceste negocieri s-au indreptat apoi catre PSD, partid cu care s-a ajuns deja la o intelegere politica. Aceasta vizeaza in primul rind numirea unui viceprimar la Focsani dintre consilierii locali liberali. Candidatul desemnat de liberali pentru acest post este consilierul local Vasile Dobre. "Cronologic vorbind, am vrut o alianta cu PD-L, cu candidati comuni in 2012, unii la Consiliul Judetean, altii la Primarie. Am constatat insa ca PD-L a trimis o echipa de negociere care nu avea mandatul Biroului Judetean, cum au avut colegii nostri, care s-au dus la negociere. Acum avem doar o intelegere cu PSD Vrancea, nu o alianta. PD-L incearca sa ne ia oamenii din teritoriu, ba chiar au si oameni in PNL care le dau informatii"¦ In perioada imediat urmatoare vom face publice rezultatele negocierilor cu PSD Vrancea", a precizat deputatul Nini Sapunaru. Liderul liberal a negat initial ca ar fi negociat cu PD-L ocuparea a 30% din functiile de sefi ai deconcentratelor, dar presedintele organizatiei PNL Focsani, Radu Ignat, a recunoscut informatia care circula prin mediile politice. "Am cerut 30% din posturi PD-L-ului, iar cei de acolo nu au oferit nimic. Le ramineau 70%. Nu e normal ca tu, partid aflat la guvernare, sa nu vii cu o oferta clara. Nu era 30%, dar era 20% sau ceva acolo. Nu s-a discutat cu PSD despre un post de vicepresedinte la Consiliul Judetean, asa cum a aparut in presa la un moment dat", a afirmat Radu Ignat, presedintele PNL Focsani.


Capul lui Motoc si mai ce?


Totodata, Nini Sapunaru s-a plins ieri de faptul ca cei din PD-L nu au fost prezenti la toate intilnirile de negociere si cind s-au prezentat nu aveau mandat de negociere complet. "Noi am ajuns la concluzia ca daca ii este bine electoratului din Vrancea si noi consideram ca trebuie sa facem o intelegere o facem in functie de obiectivele politice ale partidului. Am gasit intelegere unde nici nu credeam ca o sa gasim ca sa ne lase cei 17 primari in pace. Eu nu m-am inscris in PNL sa iau capul lui Motoc. Am spus asa: Mai, baieti, ii luam capul lui Motoc. Bun, dar noi cu ce ne alegem? Pai, cu gloria. Bine si asta. Altceva?", a explicat pragmatic Nini Sapunaru. Presedintele PD-L Focsani, Nicu Tanase, este insa de alta parere. El sustine ca negocierile nu s-au incheiat si tocmai ieri pregatise o scrisoare de raspuns catre PNL prin care le ofereau mai multe avantaje decit ar fi primit de la PSD. "Am fost de acord si cu numirea la 15% din deconcentrate a unor directori sustinuti de PNL, am convenit candidat unic la Consiliul Judetean in 2012, bani de la guvern alocati in mod echitabil primariilor liberale si celor conduse de primari PD-L. Cum n-am fost de acord? Am fost, dar ei nu vroiau de fapt un acord cu noi, ci cu PSD si ne tot cauta motive", a fost concluzia liderului PD-L Focsani, Nicu Tanase, care raspunde destul de tirziu public ofertei liberale.


Unul dintre viceprimari, Vasile Dobre


Ca de fiecare data cind e vorba de ciolaniada politicienii sustin ca negocierile au loc numai si numai pentru binele cetateanului si nicidecum pentru interesele lor de grup. De aceea, la aproape doi ani de cind Focsaniul sta fara viceprimari pesedistii si liberalii s-au gindit ca n-ar fi rau sa se aleaga totusi si cei doi viceprimari. Evident, cite unul de la fiecare. "Gestionarea orasului in perioada de iarna a avut de suferit, astfel ca se impune alegerea urgenta a viceprimarilor. Din partea PNL, candidatul pentru functia de viceprimar este domnul Vasile Dobre. S-a dovedit ca primarul Decebal Bacinschi nu poate face fata problemelor aparute in mandatul sau", a explicat decizia liberalul Radu Ignat. La rindul sau consilierul liberal desemnat pentru functia de viceprimar al Focsaniului s-a simtit obligat sa sublinieze importanta sedintei de Consiliu Local care va avea loc miine. "Vom avea doua proiecte importante in sedinta urmatoare a Consiliului Local, cel cu viceprimarii si cel legat de majorarea pretului la gigacalorie. Multumesc colegilor mei care m-au desemnat", a spus Vasile Dobre. Viitorul candidat la functia de viceprimar, Vasile Dobre, ocupa in prezent functia de director adjunct in cadrul unei firme vrincene apartinind omului de afaceri Dan Vicol.


Consilerii infideli, amenintati cu excluderea


Daca in PNL situatia este clara desemindu-se deja candiatul, la PD-L si PSD lucrurile nu erau clare inca nici aseara. Potrivit unor surse politice, pentru functia de viceprimar din partea PSD se iau in calcul mai multe variante incepind cu cei doi fosti viceprimari Neagu Nistoriu si George Mardare, dar nu este exclusa nici candidatura consilierului Bogdan Matisan sau cea a lui Vasile Pintilie. La PD-L printre numele vehiculate se numara cele ale Mioarei Lazar, Cristinel Susu si chiar a liderului de la municipiu Nicu Tanase. Cei din PD-L insa ne-au declarat aseara ca inca nu s-a stabilit inca nici un nume pentru functia de viceprimar. "Nu stiu, fiecare dintre noi poate sa ocupe aceasta functie, dar n-am stabilit inca nimic", ne-a spus Nicu Tanase. Pentru alegerea viceprimarilor, PSD, care are 10 consilieri locali, are nevoie doar de un singur vot, hotaririle de acest gen fiind adoptate cu voturile a jumatate plus unu din numarul consilierilor prezenti. Surse din interiorul alesilor locali sustin ca in cadrul sedintelor comune dintre PNL si PSD s-ar fi decis verificarea fidelitatii acestora prin fotografierea buletinului de vot cu telefonul mobil. Se pare ca sint unele persoane atit in PNL cit si in PSD care au alte opinii despre mult trimbitatul proiect politic comun al celor doua formatiuni. Daca vor fi consilieri care vor trada ei risca sa le fie retras sprijinul politic. "Eu cred ca nu vom avea astfel de situatii, dar daca se va pune problema vom discuta si vom lua si masuri", ne-a declarat presedintele PNL Focsani, Radu Ignat. Aceasta in conditiile in care liderul PNL Nini Sapunaru a declarat tot ieri ca nu le-a impus alesilor locali din teritoriu sa faca aliante cu PSD "In plan local vrem sa ne pastram propria verticalitate. Daca in plan local au o intelegere cu PD, ramine intelegerea cu PD-ul. Daca au cu PSD-ul ramine intelegerea cu PSD-ul. Nu schimbam intelegerile care s-au facut la primarii decit la initiativa locala. Daca nu vine de la localitate initiativa, nu ne apucam sa facem absolut nimic", a spus deputatul Sapunaru, contrazicind cumva cele declarate anterior de Radu Ignat.


Malureanu, zis "Atilla"


Liberalul Nini Sapunaru a justificat printre altele faptul ca a preferat sa incheie o intelegere cu Marian Oprisan si nu un protocol cu Alin Trasculescu si prin faptul ca nu-i convine cum se comporta PD-L de cind s-a vazut ajuns la guvernare. "Din pacate, PD-L se comporta mai rau ca PSD in perioada 2000 "" 2004. Viceprimarul nostru de la Ruginesti, Macovei, a revenit in post dupa un an si jumatate de procese, iar a doua zi s-a trezit cu patru controale de la institutii controlate de PD-L. Malureanu (directorul Garzii Financiare "" n.r.) a devenit un fel de Atilla pe pamint! Si-a deschis prima data cartea de munca la Finante si acum face controale pe banda rulanta. Si pe vremea PSD-ului tot mai aflam inainte de un control, ceva acolo"¦", s-a plins Sapunaru. Evident, seful Garzii Financiare, Mugurel Malureanu, a negat ingerintele politice in controalele pe care institutia pe care o conduce le face la firme. "Nini Sapunaru minte ca se fac presiuni. Un control are alte criterii decit politica. Nu pot sa anunt controalele din moment ce legea spune ca Garda Financiara este institutia care face controale operative si inopinate. Directia de Finante isi anunta controalele, noi nu. Agentii economici sint toti la fel, nu au coloratura politica pentru noi. Pe noi ne intereseaza sa-si declare toate veniturile, sa-si plateasca impozitele la timp nu ce simpatii politice au. Am dat o singura amenda cuiva la Vizantea si a fost o amenda rezonabila, de 1.000 de lei. N-am pus presiune pe nimeni", sustine Mugurel Malureanu, care este si consilier municipal. Tot acesta este de parere ca liberalii ar trebui sa-si schimbe cit mai repede liderul. "Liberalii ne-au pus noua niste conditii, tocmai ca sa nu le putem accepta. Asta ca Sapunaru sa-si vada mai departe de afacerile lui de consultanta la Consiliul Judetean. Liberalii mai bine ar avea grija si ar scapa la urmatoarele alegeri de Sapunaru fiindca au de pierdut. Ei au ales PSD, nu noi", a spus in continuare Malureanu, care este si vicepresedintele la judeteana PD-L. In aceasta dimineata, la Primarie vor avea loc dezbateri comune"¦ intre consilierii PSD - PNL pe marginea proiectelor ce vor fi supuse miine aprobarii plenului Consiliului Local. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 23 ore, 18 minute, 43 secunde
Se rasucesc in mormant Bratienii ,Sapunarule ! Daca n-ai avea afaceri cu banii Consiliului Judetean si Oprisan, faceai alianta ? Sunt curios ,cum se simt primarii PNL care toata viata au fost citeste integral
, acum 739396 zile, 23 ore, 18 minute, 43 secunde
PDL-Focsani au fost curajosi , cu multa demnitate si moralitate.Cand de la centru PDL au semnat colaborarea cu PSD-eul--PDL-ul Focsani nu au tradat ALIANTA. BRAVO si FELICITAR, PDL-istilor Focsaneni citeste integral
, acum 739396 zile, 23 ore, 18 minute, 43 secunde
...de ce era coada la sediul PNL-ului! Se primeau noi adeziuni(jumatate din Focsani a visat la viceprimarul DOBRE) si se asteptau ramasitele deconcentrate de la PSD! Bravo neicusorilor,bine le mai citeste integral
, acum 739396 zile, 23 ore, 18 minute, 43 secunde
De asta am parasit Romania si nu-mi pare rau. De ce atata razboi intre partide si guvernanti...de ce nu va uniti cu toti pentru binele tuturor Romaniilor ....macar pentru 4-5 ani...un singur guvern , citeste integral
, acum 739396 zile, 23 ore, 18 minute, 43 secunde
Ba da prosti mai sunteti, vam mai explicat odoata strategia PDL-ului,de distrugere a PNL care se vede salvat doar in bratele PSD.PDL se doreste singur pe partea dreapta a esicherului politic din citeste integral
, acum 739396 zile, 23 ore, 18 minute, 43 secunde
tanti, potoleste-te ca faci comotie cerebrala! ai un vocabular care denota ca ai probleme de sanatate. iar in ce priveste scrierea ta..........ai terminat clasa I? daca vrei spectacol, du-te in alta citeste integral
, acum 739396 zile, 23 ore, 18 minute, 43 secunde
Cateva declaratii din acest text au fost plagiate din editia de duminica, 21 februarie 2010, a cotidianului online Vrancea Media! Dovada este aici: http://www.vranceamedia.ro/archives/15538
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.