Politică

Oprisan vrea sa fie ales baron de Bucuresti

Doina Ganea
20 feb 2010 1766 vizualizări
Intr-o unanimitate de tip comunist, baronul Oprisan a fost ieri reconfirmat in functia de lider al organizatiei PSD Vrancea, avindu-l alaturi pe fratiorul Miron Mitrea, aspirant la sefia nationala a partidului u M-am saturat de acesti baieti de Bucuresti pe care ii facem sefi la PSD de 20 de ani , a spus baronul, care vrea putere la centru u delegatia pesedistilor vrinceni a fost somata sa nu-l voteze azi pe Mircea Geoana la sefia partidului, ci va alege intre Miron Mitrea si Cristian Diaconescu u insusi Oprisan vrea o functie mare in partid, ca sa se lanseze in politica mare u baronul a declarat ca s-a saturat sa tot stea la peluza si vrea de acum locuri la tribuna oficiala

Potrivit organizatorilor, Conferinta judeteana a PSD a reunit la Casa de Cultura a Sindicatelor 558 de delegati ai organizatiilor locale din judet din cei 564 invitati. La lucrarile conferintei de alegeri au fost prezenti primari si parlamentari de Vrancea ai PSD, in frunte cu senatorul Miron Mitrea, candidat la presedintia partidului, dar si consilieri si simpli membri de partid din tot judetul. Alegerile pentru sefia Organizatiei judetene au fost mai mult o formalitate, una in care baronul judetean a vrut sa arate ca nu are rival in partid. Singurul candidat a fost Marian Oprisan, care a condus in ritm alert lucrarile Conferintei si care, pentru a nu se propune totusi singur la functia de sef al filialei judetene, l-a rugat pe credinciosul deputat Angel Tilvar sa faca aceasta propunere. Oprisan a primit un vot de incredere din partea reprezentantilor social-democrati din judet, care l-au ales prin vot deschis, pentru a se elimina surprizele. Sedinta de conducere a PSD care a avut loc ieri dupa-amiaza, inaintea Congresului de astazi de la Bucuresti, a grabit lucrarile Conferintei Judetene, singurele luari de cuvint fiind ale lui Marian Oprisan, ale senatorului Miron Mitrea si ale deputatului Angel Tilvar. In discursurile lor, atit Oprisan cit si Mitrea au facut referiri la viitorul partidului, nemultumiti de actualul lider al PSD, pe care Miron Mitrea l-a numit "incompetent". In opinia acestuia, Mircea Geoana este "cel mai mare accident din istoria PSD". Si Marian Oprisan a criticat activitatea sefului sau de la Bucuresti in aceleasi tuse groase. Desi Miron Mitrea candideaza pentru sefia partidului, in discursul sau Marian Oprisan a evitat sa spuna cui va da votul delegatia din Vrancea la alegerile de azi de la Bucuresti. Surse din partid au afirmat insa ca cei 49 de delegati de la Vrancea au fost mandatati sa-l sustina pe Cristian Diaconescu, teoretic, unul dintre contracandidatii lui Miron Mitrea si Mircea Geoana. Totusi, cum Oprisan ii datoreaza "fratelui Miron" multe din cariera sa politica, nu este exclusa o intelegere intre cei doi. Iar votul va fi reorientat in functie de cine intra in turul doi.


Umbra lui Baesu a bintuit Conferinta


Conferinta Judeteana a PSD a demarat ieri cu o intirziere de o ora, liderul PSD Vrancea avind in prealabil o intilnire restrinsa cu liderii organizatiilor locale, primari si consilierii judeteni ai PSD. La fel ca in epoca de aur, trepadusii partidului misunau ieri de colo-colo prin sediul Casei de Cultura pentru a pune la punct ultimele detalii ale Conferintei, dar si pentru a se asigura ca nu misca nimeni in front. La intrarea in Casa de Cultura, doi agenti de politie dirijau circulatia pe un drum cu sens unic, fiind cerberii locurilor de parcare rezervate exclusiv "maharilor" din PSD. In timp ce pe scena au fost asezate trei cosuri cu cite 39 de trandafiri naturali rosii si albi, fiecare, pe hol un bufet rece i-a ospatat pe membrii de partid sositi la Conferinta, dar contra-cost. In cadrul sedintei de ieri s-au facut si propunerile privind desemnarea celor 49 de delegati pentru Congresul de azi al partidului, dar si cele privind candidaturile pentru diferite functii in Biroul National al PSD. Marian Oprisan rivneste la o functie de vicepresedinte in PSD. Lucrarile Conferintei PSD Vrancea au fost conduse de insusi Marian Oprisan care si-a adus in prezidiu sapte pesedisti, printre preferatii sai numarindu-se primarii Elena Girneata, Daniel Nicolas, Dumitru Robu, Ion Pauca si Vasile Vatra. Dupa aprobarea ordinii de zi deputatul Angel Tilvar a prezentat activitatea PSD Vrancea de la alegerile europarlamentare din 2007 si pina in prezent. Potrivit acestuia, organizatia PSD Vrancea a avut printre cele mai bune rezultate la alegerile din ultimii ani. Tilvar a sustinut in discursul sau ca intrarea la guvernare alaturi de PD-L le-a adus prejudicii de imagine pesedistilor. "Aceasta neincredere in asocierea PSD cu PD-L s-ar fi putut accentua daca pe parcursul guvernarii locale reprezentantii sutinuti de PSD la conducerea Institutiei Prefectului si la conducerea institutiilor deconcentrate nu ar fi dat dovada de profesionalism. Din nefericire actul de profesionalism a fost parazitat de disputele create de cei cu care PSD se afla in parteneriat", a subliniat Angel Tilvar. Prezenta fostului prefect si deputat PSD de Vrancea, George Baesu, detasat in Grecia pentru o perioada de 5 ani la Consulatul Romaniei din Atena, la seminarul economic care a avut loc la Teatrul Municipal din Focsani, a creat surprindere in rindul liderilor PSD. Multi, pe la colturi, au asociat aparitia lui Baesu in Focsani cu o eventuala contracandidatura la sefia PSD Vrancea. Numai ca fostul deputat s-a suspendat din partid pe perioada mandatului din Grecia.


Baronul nu mai vrea la peluza, ci in tribuna oficiala


In continuare, Marian Oprisan a prezentat lista celor 49 de delegati care vor fi prezenti azi la Congresul National al PSD, dar si a celor sapte candidati vrinceni pentru o functie de membru in Consiliul National al PSD. Alaturi de acestia (deputatul Ciprian Nica, vicepresedintii CJ Vrancea Mircea Diaconu si Dragos Birladeanu, Catalin Vrabie si primarii Ion Pauca, Vasile Agurida, Vasile Vatra), liderul social-democratilor vrinceni urmareste si el o functie de vicepresedinte national la PSD. La cererea lui Oprisan, deputatul Angel Tilvar a facut propunerea ca viitorul presedinte al PSD Vrancea, cum altcineva nu si-a depus candidatura, nici macar de complezenta, sa fie tot Marian Oprisan. Baronul a recunoscut ca jocurile de culise din ultima vreme din partid l-au cam obosit si de aceea a fost nevoit sa-si scrie discursul. "Azi am sa citesc pentru ca azi-noapte m-am culcat la doua, dupa o lunga discutie la partid, si azi dimineata m-am trezit la sase ca sa ma intilnesc cu colegii din teritoriu", s-a plins Oprisan, evitind astfel sa vorbeasca liber. Ales intr-o jenanta unanimitate, cu 558 de voturi, Oprisan l-a infierat pe Mircea Geoana cu minie proletara, uitind ca e acelasi caruia ii adusese icoana acum 2 luni, in seara de 6 decembrie 2009. Mai mult, acesta a afirmat ca s-a saturat sa tot cistige meciurile si totusi sa "stea doar la peluza si nu in tribuna oficiala", Oprisan fiind clar dornic sa joace in alta liga. "Eu, personal, m-am saturat de acesti baieti de Bucuresti pe care ii facem sefi la PSD de 20 de ani. Cred ca a venit momentul sa nu mai fim desconsiderati, noi cei din teritoriu care cistigam fiecare batalie electorala. Cei care merg miine (azi - n.r.) la Bucuresti trebuie sa sustina interesul general al partidului si al echipei PSD Vrancea. Echipa nu poate sa-ti aduca decit realizari. In viitor vocea comunitatii trebuie sa fie auzita mult mai pregnant in conducerea partidului", a mai adaugat liderul PSD Vrancea. Marian Oprisan se afla de 18 ani in fruntea partidului, cu o scurta suspendare din functie in timpul guvernarii PSD 2000-2004, din pricina unor abuzuri care au scandalizat Romania. Din anul 2000, tot Oprisan ocupa neintrerupt functia de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea. Desi s-a anuntat ca reconfirmarea in functie a lui Oprisan va fi pina la conferinta ordinara a partidului, care s-ar putea organiza in luna septembrie a acestui an, unele voci din partid cred ca anul acesta nu va mai avea loc o alta runda de alegeri la nivelul filialei judetene.


Geoana, "un accident nefericit"


Candidatul PSD Vrancea la conducerea centrala a partidului, senatorul Miron Tudor Mitrea, a avut insa un discurs mai agresiv la adresa actualei conduceri a PSD, incepind cu Mircea Geoana. "Riscurile la care a fost supus PSD odata cu pierderea alegerilor prezidentiale a fost foarte mare. Semnele au aparut inca de anul trecut si n-a vrut nimeni sa le ia in seama. Au aparut in momentul in care in loc sa aducem un ministru de finante, eram mai preocupati sa punem mina pe serviciile de informatii de la un anumit minister sau altul. Asta datorita faptului ca partidul a fost condus de o camarila. In ultimii 2 ani, Mircea Geoana a cedat unei echipe care l-a controlat tot timpul. Mircea Geoana este cel mai nefericit accident din istoria PSD. Sub conducerea lui PSD a pierdut o sansa unica si va trebui sa muncim foarte mult sa recuperam. Datorita faptului ca a fost incompetent n-a fost in stare sa adune o echipa buna, ci s-a lasat inconjurat numai de oameni care si-au urmarit numai propriile interese", a spus de pe scena Miron Mitrea. La sfirsitul sedintei, buchetul de trandafiri primit de Oprisan cu prilejul reconfirmarii in functie a fost impartit doamnelor si domnisoarele din partid, dupa care conferinta s-a incheiat pe acordurile "Horei Unirii". Dupa intilnire, unii pesedisti din teritoriu s-au imbarcat in microbuzele de scoala, finantate din bani publici, cu care, evident, venisera la sedinta de partid. La conferinta au mai putut fi vazuti multi dintre "bolnavii de partid", sefi ai deconcentratelor care isi asteapta revenirea pe functii mergind dintr-un concediu medical in altul. Este vorba "suspendati" de la Casa de Pensii, Constantin Guguianu si Andrei Coman, sau Laurentiu Marin de la Fortele de Munca. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 12 ore, 39 minute, 34 secunde
Pentru cine a trait si in perioada de dinainte de 1989 ,ceea ce s-a intamplat la conferinta PSD Vrancea nu-i poate trezi frisoane de groaza si dezgust. Dupa doua zeci de ani constatam ca ne-am intors citeste integral
, acum 739396 zile, 12 ore, 39 minute, 34 secunde
Pe linga unele aberatii facute de reportera ziarului, cea mai mare e aceia cu 39 de trandafiri albi si rosii!Pentru numararea lor cu exactitate , iti trebuia cel putin timpul afectat conferintei sau citeste integral
, acum 739396 zile, 12 ore, 39 minute, 34 secunde
Câtă democraţie este în PSD....sunt uimit... vot liber... unanimitate.... amintiri reci pe care mi le revăd în faţa ochilor. Psd-ul azi, cel puţin din Vrancea miroase citeste integral
, acum 739396 zile, 12 ore, 39 minute, 34 secunde
dupa cum se vede si din fotografii: in primul rand din sala stau consilierii si slugarnicii din odobesti, mai pe la mijloc stau bastanii din focsani si consilierii judeteni, pe scena se fataie pe citeste integral
, acum 739396 zile, 12 ore, 39 minute, 34 secunde
Felicitari si urari de bine si de stat cat mai mult in fruntea PSD domnului Presedinte Geoana, doamnei Mihaela, dragostea mea, si domnului Vanghelie, primarul care este. Este o veste buna pentru toti citeste integral
, acum 739396 zile, 12 ore, 39 minute, 34 secunde
Nasoala treaba, a iesit Ponta. Daca pana acum cei de dreapta puteau sa doarma linistiti avandu-l pe "Mihaela, dragostea mea" sef la PSD, acum ar cam trebui sa iasa din amorteala ca e groasa. Asta micu citeste integral
, acum 739396 zile, 12 ore, 39 minute, 34 secunde
acum stim cine e presedintele psd-ului. ce inseamna asta? in afara de faptul ca acum "base" va puen tunurile si pe "mouse".... ce inseamna pt vn? : daca mitrea l-a sustinut pe "mouse", inseamna ca citeste integral
, acum 739396 zile, 12 ore, 39 minute, 34 secunde
Oprisan - vicepresedinte al PSD... Condoleante, confrati vranceni!
, acum 739396 zile, 12 ore, 39 minute, 34 secunde
Nu iti ajunge cit ai furat in vrancea aspiri sa furi din intreaga rominie,sa-ti fie rusine hot de pucsuri .Ne-ati distrus tara tu pentru vrancea si Iliescu intreaga rominie.Romini trezitiva din drogul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.