Politică

Nici Geoana nu este atit de talimb sa renunte la Oprisan

Iulia Crețu
19 feb 2010 958 vizualizări
Spune Stefan Moscu, primarul din Cirligele u astazi, la prinz, pesedistii il aleg pe Oprisan sef la Vrancea si decid ce strategie aplica in cazul viitorului presedinte al PSD, la Congresul de simbata u membrii de la Vrancea merg dupa principiul oricine in afara lui Geoana u primarul din Cirligele spune ca, desi Oprisan este contra liderului actual, in cazul unei reconfirmari a lui Mircea Geoana in fruntea PSD, acesta nu-si poate permite sa se razbune pe baronul de Vrancea

Primarii PSD din Vrancea ii transmit lui Mircea Geoana sa-si aminteasca promisiunea facuta in 2009, cind, inainte de alegeri, a spus ca-si va da demisia daca pierde. Acestia sustin ca la Congresul extraordinar de simbata, 20 februarie, delegatii din Vrancea se vor orienta intre Cristian Diaconescu, Miron Mitrea si Victor Ponta, excluzindu-l clar pe Mircea Geoana din vederile lor despre viitorul presedinte social democrat. Astazi, la Casa de Cultura "Leopoldina Balanuta" din Focsani sint asteptati 600 de membri PSD care sa-l realeaga pe Marian Oprisan in fruntea organizatiei de la Vrancea si care sa stabileasca cei 49 de delegati care sa participe simbata la congresul de la Romexpo. Primarul de la Cirligele, Stefan Moscu, a declarat ca Oprisan nu are de ce sa se teama pentru postul sau la Conferinta judeteana de astazi, mai ales ca este singurul candidat. In schimb, acesta afirma ca PSD pierde foarte mult la imagine prin promovarea agramatismelor lui Marian Vanghelie si prin excentrismul lui Radu Mazare, negasindu-i lui Marian Oprisan decit cuvinte de lauda, in ciuda pietrelor care-i atitna si lui de git. Ce se va intimpla cu aceste laude dupa 20 februarie, cind, foarte probabil, Mircea Geoana va fi reales sef al Partidului Social Democrat? Primarii spun ca Geoana are nevoie de Oprisan pentru voturi si nu are cum sa se razbune pe el. "Oprisan are sustinerea organizatiei Vrancea. Indiferent daca vrea Geoana, nici macar el nu este atit de talimb sa il dea jos pe Marian Oprisan, asa cum are nevoie si de Mazare de la Constanta sau de Vanghelie de la Bucuresti. Iar ceea ce a facut domnul Vanghelie, este o mare gafa, ar trebui sa-si cunoasca lungul nasului. Asa se intimpla cind un om isi depaseste statutul. Si noi ne dam seama de anumite limite si nu facem prea mult. PSD pierde foarte mult, si la imagine, si la credibilitate, cu Hrebenciuc si agramatismul lui Vanghelie, sau cu specularea gesturilor excentrice ale lui Mazare. Social democratia inseamna altceva si asta cautam noi sa readucem la Congres", ne-a declarat Stefan Moscu.


Iliescu, presedinte pina cind inchide ochii


Edilul pesedist mai afirma ca, in acest moment, partidul are in rindurile sale prea multi politicieni de rangul doi si completeaza ca Ion Iliescu este o pierdere mare pentru partid. "Consider ca Ion Iliescu va ramine presedinte al partidului si cind va pune miinile pe piept. Este un om politic adevarat, indiferent ce spun unii si altii, a fost un politician adevarat, de prim rang, asa cum a fost si Corneliu Coposu de la PNTCD. Acum au ramas prea putini oameni de acest gen, restul sint prea mici", a completat primarul Moscu. Supararea membrilor social democrati din Vrancea pe conducerea de la Bucuresti este cu atit mai mare cu cit, la intrarea PSD la guvernare, Organizatiei Vrancea ii fusesera promise posturi de ministri pe care, evident, nu le-a primit. "Ne vom orienta intre Mitrea, Diaconescu si Ponta. Oricine mai putin Mircea Geoana. El a facut greseli, iar ca sa te speli trebuie sa te retragi. Geoana, acum citeva luni, cind a fost in Vrancea, pe la noi, ne-a spus ca, daca va pierde, isi va da demisia. Si daca e vertical, sa-si respecte promisiunea. Si chiar daca va iesi tot el, il primim cu mare placere. Si ii vom atrage atentia ca a lasat Vrancea la coada", ne-a mai spus primarul din Cirligele, localitate unde, la fiecare tip de alegeri, PSD da "lectii" la strins voturi celorlalte partide. Desi conferinta judeteana a fost anuntata initial de vicepresedintele PSD Vrancea, Vasile Carnariu, pentru ziua de ieri, intrunirea s-a aminat pentru astazi. Ieri, in schimb, baronul Marian Oprisan s-a inscris in cursa pentru o functie de vicepresedinte la nivel national. Numele liderului PSD Vrancea figureaza pe lista oamenilor lui Cristian Diaconescu, unul din cei 6 candidati social democrati la sefia formatiunii rosii. Cum Oprisan nu este in lista lui Mitrea, este de asteptat ca acesta sa se fi reorientat la vot inainte de Congres, mai ales ca nu a fost de gasit nici la birou si nici la telefon. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.