Politică

Dumitrescu, ironic cu ministrul Funériu

Iulia Crețu
18 feb 2010 642 vizualizări
Deputatul PSD de Odobesti, Cristian Dumitrescu, a comentat ironic rugamintea ministrului Invatamintului, Daniel Funeriu, de a-i pronunta corect numele de familie, cu accentul pe e si nu pe i.

La discutiile de marti de la comisia de Invatamint din cadrul Camerei Deputatilor, presedintele acesteia, parlamentarul de Vrancea, s-a declarat nedumerit de modalitatea de pronuntie corecta. "Funériu, Funeríu, cum era? Cum a zis ca trebuie?", a comentat deputatul social democrat, dupa ce ministrul a precizat ca numele sau de familie e nomen agentis, din latina. Principalele discutii de la comisia de Invatamint au fost legate de manualele de pe care se preda in scoala romanesca. In timp ce ministrul le-a considerat plictisitoare, liberala Adriana Saftoiu a punctat ca elevii trebuie sa invete de ce este corect "succese" si nu "succesuri" si sa stie sa scrie cu doi de "i". De la manuale si pluraluri corecte, alesii au ajuns la ironii de accente. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.