Politică

Oprisan se plinge ca n-are destui delegati sa-l faca sef pe Mitrea

Iulia Crețu
11 feb 2010 936 vizualizări
Baronul PSD striga hotii chiar in interiorul propriului partid u organizatia Vrancea este nemultumita ca, desi cistiga alegerile pe banda rulanta din 1990, a primit prea putini delegati la Congresul extraordinar cind se va alege presedintele u contracandidatul lui Geoana, Miron Mitrea, vrea lamuriri, dar Mircea nu-i raspunde la telefon

Social democratii de la Vrancea sint nemultumiti de numarul de delegati repartizati organizatiei locale pentru Congresul Extraordinar de pe 20 februarie de la Bucuresti. In timp ce la centru, baronul Marian Oprisan se declara nemultumit de tratamentul aplicat de Mircea Geoana si ajunge pina la acuzatii de frauda, la Focsani, vicepresedintele PSD Vrancea, Vasile Carnariu, sustine ca deranjul este mare in partid. "Aceasta cifra nu tine cont in primul rind de performanta organizatiilor judetene", semnaleaza Marian Oprisan. La rindul sau, Carnariu crede ca, pentru implicarea din precedentele campanii, dar si pentru rezultate, PSD Vrancea ar fi trebuit sa beneficieze de un numar mai mare de delegati. Potrivit normei de reprezentare pentru organizatiile judetene ale PSD pentru Congresul Extraordinar, se asteapta ca viitorul presedinte social democrat sa fie ales de un numar total de 1.703 delegati, din Capitala si restul tarii. Dintre acestia, cei mai multi ar urma sa fie adusi de Marian Vanghelie, din Bucuresti, 225, la care se adauga cei din Giurgiu si Ilfov, care l-ar sustine pe Mircea Geoana, neconditionat. Doua dintre baronatele rosii din teritoriu, Vrancea si Teleorman, ar urma sa vina, fiecare, cu cite 49 de oameni. In timp ce Liviu Dragnea de la Teleorman ar fi omul lui Geoana, organizatia vrinceana a social democratilor s-ar bate, dupa cum ne-a declarat vicepresedintele PSD, pentru Miron Mitrea. Acesta este senator de Vrancea, desi Mitrea se duce mai des in Austria, la proprietatea sa din Alpi, decit vine la podgorii. "49 de delegati, in comparatie cu rezultatele de la alegeri, nu este multumitor pentru organizatia noastra. Normal ca deranjul este foarte mare in partid. Fiecare organizatie vine cu puterea ei, numai ca nu toti voteaza dupa cum li se comanda. Noi, cei de la Vrancea, il vom sustine pe Miron Mitrea. Ma tem ca s-ar putea ajunge si la manipulari la vot sau la fraude. Partidul nu se va scinda, insa fiind o formatiune politica mare, sint si multe interese. Din punctul meu de vedere se va ajunge la turul doi, insa nu pot spune cine va ajunge aici", ne-a declarat Vasile Carnariu. PSD Vrancea se va reuni in Birou Executiv si Conferinta judeteana inainte de data de 20 februarie, pentru a pregati "armele" pentru candidatul lor la sefia partidului rosu, Miron Mitrea. Potrivit normei respective de reprezentare, lui Viorel Hrebenciuc, de la Bacau, i-au fost rezervati 45 de delegati, in timp ce primarul Constantei, Radu Mazare, are desemnati numai 38 de delegati. (Iulia CRETU)


Geoana ii da "reject" la telefon lui Mitrea


Direct implicat in lupta pentru presedintia PSD, Miron Mitrea a criticat modul de stabilire de la centru a normei de reprezentare, cerind ca fixarea criteriilor care stau la baza acestei reprezentari sa porneasca de la performanta organizatiilor inregistrata la ultimele alegeri locale, parlamentare si prezidentiale. Senatorul de Vrancea sustine ca tot incearca sa vorbeasca cu Mircea Geoana pentru a clarifica nemultumirile, insa acesta nu i-ar raspunde la apeluri. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.