Politică

Unicom a prins si lucrarile de comunicatii din Piata Unirii

Iulia Crețu
4 feb 2010 794 vizualizări
Marti a fost atribuit contractul pentru amenajarea retelelor pentru infrastructura de comunicatii pentru Piata Unirii, firmei Unicom Galati, societatea care se ocupa de reabilitarea perimetrului istoric prin fonduri europene.

Pentru atribuirea acestuia a fost organizata licitatie electronica pe SEAP si s-a inregistrat o singura oferta, cea a galatenilor. Potrivit informatiilor de pe www.licitatiapublica.ro, estimarea initiala a valorii contractului a fost de 176.891 lei noi (1,7 miliarde lei vechi), Unicom venind cu oferta de 167.488 lei noi, fara a avea posibilitatea subcontractarii lui. Suma nu va fi decontata la UE, retelele de comunicatii urmind a fi achitate de la bugetul municipal pentru ca nu au fost prinse in proiectul pe bani comunitari. Actuala retea dateaza din anii 70, de la prima proiectare a zonei centrale si nu ar fi rezistat noilor solicitari. In acest moment, in centrul istoric nu se lucreaza, din pricina vremii nefavorabile, insa, potrivit declaratiilor oferite de primarul Decebal Bacinschi, muncitorii pot realiza lucrari interioare la obiectivele din preajma Pietei Unirii. De asemenea, Bacinschi viseaza ca in vara sa poata sa se plimbe, atit el, dar si focsanenii, prin noua Piata a Unirii. Pe linga Obelisc, simbol care va fi pastrat, proiectul de reabilitare de aproape 8 milioane de euro va ridica o scena si va decoperta vestigiile din jurul Bisericii "Sfintul Ioan Botezatorul". Gradul nu tocmai avansat al lucrarilor face ca vorbele edilului sa nu aiba foarte mare greutate. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.