Politică

Vega se lipeste de continuarea Marii asfaltari din Focsani

Iulia Crețu
1 feb 2010 838 vizualizări
Constructorul galatean va continua lucrarile fara a mai participa la licitatie, conform declaratiei primarului Decebal Bacinschi

Firma Vega 93 SRL Galati va lucra si cu al doilea credit bancar pentru asfaltarea strazilor in municipiul Focsani, urmind a incepe turnarea de bitum din primavara acestui an. Desi galatenii au actionat municipalitatea in instanta pentru recuperarea unor restante si intirzieri la plata, ramin preferatii municipalitatii. Primarul Decebal Bacinschi declara ca se va renegocia contractul cu Vega, firma care are contractate mai multe lucrari pe bani publici la noi in judet, unele incheiate altele in derulare. Din imprumutul de 24,5 milioane lei noi, 16,4 milioane lei se vor folosi pentru strazi deja incepute, iar restul de bani se vor ingropa in acoperirea de cote de participare la retelele de energie termica sau pentru finalizarea bulevardelor Cuza Voda si Marasesti. De asemenea, din acest imprumut se va termina si rondul de la centrul comercial Kaufland. Primaria trebuie sa contribuie cu 1,9 milioane lei pentru acest obiectiv de fluidizare si ordonare a traficului din zona Brailei. "Vom reactualiza proiectul si vom negocia din nou cu cei de la Vega. Daca materialele s-au ieftinit, vom plati in consecinta. Vom lucra si la b-dul Marasesti, chiar daca acesta este prins in proiectul Consiliului Judetean Vrancea, pentru reabilitarea DN 2 D. In proiectul lor este vorba numai de asfaltare. Noi intervenim pentru trotuare, borduri si ridicarea capacelor de canal la cota", a declarat edilul sef al municipiului Focsani. Daca orasul va mai fi cirpit pe credit pe ici pe colo, cartierele Sud, Laminorul si Mindresti mai au de asteptat unda verde pentru proiectul european depus de administratia locala. Banii din fondurile structurale ar merge pentru trei capitole de investitii, in cazul in care dosarul Primariei Focsani este acceptat: reabilitarea strazilor, amenajarea spatiilor verzi si instalarea unui sistem de supraveghere in cartiere dotat cu camere de luat vederi. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.