Politică

Viceprimarul din Marasesti, anchetat doar pentru ultraj

Nicoleta Cristea
1 feb 2010 1065 vizualizări
Finalitatea in dosarul penal in care este implicat democrat-liberalul Valerica Chitic ar putea fi doar o banala amenda, pentru ca martorii au inceput sa-si retraga declaratiile

Viceprimarul orasului Marasesti, Valerica Chitic, a scapat de acuzatiile de mita electorala, in prezent fiind anchetat doar pentru ultraj impotriva unor oameni ai legii. Cu toate acestea, este foarte probabil ca viceprimarul democrat-liberal sa scape doar cu o amenda in urma cercetarilor, dat fiind ca pina acum acuzatorii acestuia si-au retras rind pe rind declaratiile, posibil si din cauza faptului ca partidul sau este la putere. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca Chitic a proferat amenintarile la general, in timp ce cobora scarile politiei din Marasesti, si nu a amenintat personal nici un agent de politie. "Fapta este evaziva. In acest moment unii dintre martori spun ca nu au auzit amenintarile, altii ca nu s-au simtit amenintati. Un singur politist isi mentine declaratia. Am inteles ca ar exista o inregistrare de la acea data, asteptam sa ne fie adusa", ne-au spus surse din cadrul anchetei. Democrat-liberalul Valerica Chitic s-a ales cu dosar penal dupa un incident produs la inceputul lunii decembrie, in preajma celui de-al doilea scrutin la alegerile prezidentiale. Scandalul in care a fost implicat vicele orasului erou a avut loc in sediul politiei din localitate, unde Chitic a venit pentru a aduce documentele de provenienta pentru o incarcatura cu haine trasa pe dreapta de oamenii legii din Marasesti. Ulterior s-a stabilit ca hainele respective, pe care Chitic urma sa le imparta, culmea, in prag de alegeri locuitorilor din cartierul de romi Modruzeni, nu erau mita electorala. In acest moment, chiar daca declaratiile impotriva lui Valerica Chitic s-au mai "cernut", imediat dupa incident cei prezenti la fata locului, printre care si doi civili, au relatat ca vicele a recurs la injurii si intimidari. Mai mult decit atit, ar exista si inregistrari in care viceprimarul a rupt si a aruncat pe jos declaratia completata in fata politistilor de soferul camionului cu haine militare. Situatia din acea zi a fost si mai tensionata dupa ce in fata sediului Politiei s-au strins zeci de cetateni de etnie rroma care puneau o adevarata presiune pe oamenii legii, motiv pentru care acestia au fost nevoiti sa apeleze la sprijinul jandarmilor pentru a asigura linistea si ordinea publica. Ceea ce ridica semne de intrebare este si faptul ca la fata locului a fost trimis adjunctul sefului IPJ Vrancea, comisarul sef Tomita Pavaloiu, stiute fiind controalele desfasurate in politia vrinceana in ultimele doua luni. Surprinzator sau nu, fostul sef al Politiei Marasesti, Petre Duna, si-a depus dosarul de pensionare pe motive medicale imediat dupa incidentul din decembrie anul trecut. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.