Politică

Consilierii locali nu au majorat pretul la caldura

Doina Ganea
27 ian 2010 995 vizualizări
Membrii Consiliului Local au respins in unanimitate proiectul privind majorarea pretului de producere a energie termice

Alesii locali nu au fost ieri de acord cu scumpirea pretului la gigacalorie. Potrivit proiectului aflat in dezbaterea Consiliului Local Focsani se propunea majorarea pretului pentru energia termica produsa pe baza de gaze naturale destinata agentilor economici si populatiei. Potrivit Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) pretul pentru energia termica produsa pe baza de gaze naturale si destinata agentilor economici a crescut de la 1 ianuarie 2010 de la 182,12 lei/Gcal, la 210,06 lei/Gcal, fara TVA. Pentru populatie pretul a crescut de la 216,72 de lei la 249,76 de lei/gigacaloria. Potrivit SC ENET SA Focsani, furnizorul local de energie termica in sistem centralizat, pretul local de producere, transport, distributie si furnizare de energie termica pentru agentii economici a crescut de la 292,82 de lei/Gcal, la 320 lei/Gcal, fara TVA. Pentru populatie, pretul producerii energiei termice de catre ENET a crescut de la 1 ianuarie 2010 de la 348,46 de lei/Gcal, la 381,71 de lei/Gcal, pretul fiind fara TVA. Din acest pret de producere a gigacaloriei populatia plateste doar 148 de lei, diferenta fiind suportata de la bugetul de stat si de la bugetul municipiului Focsani. Alesii nu au fost ieri de acord cu aceasta majorare propusa de ANRE, tocmai pentru a nu se pune problema majorarii in viitorul apropiat a pretului la gigacalorie pe care ar trebui sa-l plateasca populatia. "S-a propus modificarea acestui pret platit de catre populatie si anul trecut, aducindu-se ca argument majorarea pretului de producere a energiei termice. Deocamdata, nu sintem de acord cu adoptarea acestui proiect pentru ca este criza si pentru cetatean nu numai pentru institutii si firme. In conditiile in care Transgaz nu a anuntat cresterea pretului la gaze, nu inteleg de ce s-a majorat pretul de producere a gigacaloriei", a spus consilierul PD-L Mioara Lazar. Supus la vot, proiectul a fost respins cu 19 voturi "contra", desi primise in unanimitate voturile membrilor din Comisia de buget finante. Luind act de hotarirea alesilor, primarul Decebal Bacinchi i-a avertizat ca va trimite la Guvern decizia lor. "Noi vom trimite la Guvern o adresa prin care ii vom anunta ca nu am aprobat aceste tarife si sa ne trimita o adresa in acest sens", a subliniat Decebal Bacinschi. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 7 ore, 22 minute, 39 secunde
PENTRU CAT TIMP ?? MINCIUNI DE INGHEATA ORASUL.
, acum 739393 zile, 7 ore, 22 minute, 39 secunde
vai domnule Primar,cind ai sa trimiti mata,depesa sau circulara aceea la guvern,sa ii dai cu pira pe domnii consilieri,ca nu v-au aprobat timpeniile pe care vi le doriti voi,sa mai luati niste citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.