Politică

Imprumutul pentru strazi, rasturnat de prefect?

Iulia Crețu
22 ian 2010 688 vizualizări
Prefectura se gindeste daca-i da aviz pentru indatorare lui Didi

Hotarirea Consiliului Local Focsani din luna decembrie 2009, cu privire la aprobarea unui imprumut de 24,5 milioane lei pentru continuarea asfaltarii strazilor, este in analiza spre acordarea avizului de legalitate la Prefectura Vrancea. La sfirsitul lui 2009, consilierii PSD si PNL, in virtutea amicitiei politice Crin-Geoana, i-au facut pe plac primarului social-democrat Decebal Bacinschi si i-au adoptat cu majoritate acest proiect de lege. Ulterior, alesii democrat-liberali au invocat o tradare liberala, dar s-au antepronuntat ca Institutia Prefectului nu va fi de acord cu indatorarea cetatenilor, fara ca acestia sa nu-si fi dat acceptul in cadrul unei dezbateri publice. Direct influentat de reusita acestei legi municipale pentru luarea unui credit bancar, pentru a avea cu ce se lauda la sfirsit de "primareala", edilul Decebal Bacinschi este sigur ca de la prefect va veni un "ok" pentru asfalt. "Inca nu am primit avizul de legalitate pentru proiectul cu imprumutul pentru strazi. Au promis (n.r. cei de la Prefectura Vrancea) ca in aceasta saptamina ne vor da raspuns. Cred ca vor da legalitate", a fost de parere Decebal Bacinschi. Din Institutia Prefectului, juristii il tin cu sufletul la gura pe primar pina in ultima zi. Potrivit declaratiilor oferite de subprefectul Vincentiu Micheci, azi va veni raspunsul privind legalitatea. "Hotarirea 312 a Consiliului Local Focsani este in analiza. Am cerut relatii si de la Primarie si, cel mai probabil miine (n.r. azi), vom avea un raspuns", ne-a declarat subprefectul Vincentiu Micheci, cel care se ocupa de chestiunile juridice. In primul imprumut realizat de Primaria Focsani pentru turnarea unui covor asfaltic pe o serie de strazi si bulevarde, municipalitatea a contractat un imprumut de 28 milioane lei noi (280 de miliarde de lei vechi) de la banca austriaca Dexia, care ulterior si-a declarat falimentul. (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.