Politică

Selectii pentru Parlamentul European al Tinerilor

Iulia Crețu
19 ian 2010 723 vizualizări
Participantii trebuie sa aiba virsta cuprinsa intre 16 si 21 de ani

Directia Judeteana pentru Tineret Vrancea trimite adolescentii la preselectii pentru Parlamentul European al Tinerilor. Organizatia destinata acestora isi reia activitatea si in acest an si asteapta ca tineri din intreaga Romanie sa participe la selectiile regionale. Motto-ul preselectiei este "We are de chance for a better world" si va avea loc pentru zona Munteniei, 19 - 21 martie si 26 - 28 martie, la Busteni, judetul Prahova, pentru zona Moldovei, 7 - 9 mai, Oglinzi, judetul Neamt, si pentru zona Transilvaniei, 14 - 16 mai, Busteni, judetul Prahova. "Fiecare eveniment va implica 70 de tineri cu virste cuprinse intre 16 - 21 ani (55 de candidati din institutiile de invatamint din Romania, sefi de comitete, jurnalisti, board, juriu, atit romani cit si straini) din rindul carora vor fi selectati cei 12 reprezentanti/preselectie la Sesiunea Nationala de Selectie 2010 din toamna acestui an (in total 48 de tineri). Participarea la selectie este conditionata de aplicarea intr-o delegatie de 11 tineri candidati pe grupa de virsta 16 - 21 ani (10 politicieni plus un muzician de muzica clasica, instrument sau canto) organizati intr-o delegatie regionala si proveniti din aceeasi institutie de invatamint, eventual delegatul muzician poate proveni dintr-un alt liceu de specialitate", se arata intr-o informare a Directiei pentru Tineret. Cei care se inscriu pentru preselectii trebuie sa aiba intre 16 si 21 de ani, sa vorbeasca engleza fluent, sa aiba preocupari in domeniul politic european, dar si implicari in actiuni de tineret si rezultate scolare bune care sa asigure un bagaj de cunostinte generale consistent. Termenul limita pentru depunerea candidaturilor pentru zona Moldovei este 15 martie. Cei interesati pot obtine relatii suplimentare de pe site-ul www.djtvrancea.ro. (I. CRETU)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.