Politică

Cirligele, record de voturi multiple la europarlamentare

Iulia Crețu
16 ian 2010 949 vizualizări
AEP a publicat un raport din care reiese ca la Cirligele s-au inregistrat aproape 200 de voturi multiple u primarul PSD din comuna se dezvinovateste, afirmind ca nu-au fost suspiciuni de frauda sau de vot multiplu la europarlamentare

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a descoperit 194 de posibile voturi multiple la alegerile pentru Parlamentul European, de pe 7 iunie 2009, in comuna Cirligele din judetul Vrancea. In total, in intreaga tara s-au sesizat 12.034 cazuri asupra carora planeaza suspiciuni de vot multiplu. Raportarea AEP, data publicitatii ieri, vorbeste despre 1.326 persoane care au votat de mai multe ori in Giurgiu, 1.261 la Teleorman, 1.013 in judetul Olt, 805 la Dolj si alte 605 la Ilfov, acestea fiind judetele cu cele mai multe cazuri. Comuna din Vrancea figureaza in topul celor mai multe voturi multiple descoperite pe localitati, aici conducind sectorul 1 din Capitala, o comuna din Dolj si un sat din Salaj. AEP a anuntat Politia la finele lui 2009 in legatura cu 453 de posibile cazuri de vot multiplu, in aceste cazuri vorbindu-se despre CNP-uri care apareau in listele electorale de doua sau mai multe ori. Contactat pentru a comenta situatia, primarul din Cirligele a spus ca nu crede in raportarile Autoritatii, desi voturile suspecte sint mai multe decit cele primite de PNL, PRM si EBa. "N-a venit nimeni sa-ntrebe, sa constate, nici Autoritatea, nici Procuratura, nimeni n-a constatat si eu ma crucesc de asa ceva ca este prima data cind aud de acest cuvint. Este ca si cum ti s-ar pune-n spate un graunte jumatate, un graune jumatate pe care nu poti sa-l duci pina la moara. Nu exista asa ceva, n-au fost suspiciuni de frauda, nici n-au fost suspiciuni de vot multiplu! N-a existat asta la alegerile europarlamentare de anul trecut din mai", a declarat Stefan Moscu, primarul PSD din Cirligele. La alegerile europarlamentare, comuna Cirligele a inregistrat o prezenta la vot de 53,77% si inregistrind 1.298 de voturi valabil exprimate. Dintre acestea, cele mai multe, 905 (69,72%) au fost pentru PSD^PC, urmat de 233 (17,95%) pentru PD-L, 65 (5,01%) pentru PNL si 50 de voturi (3,85%) pentru PRM. Elena Basescu a obtinut in comuna Cirligele, pe 7 iunie 2009, 24 de voturi, adica 1,85%, in timp ce candidatul independent Pavel Abraham a primit 14 stampile, adica 1,08%. Restul candidatilor au obtinut intre un vot, UDMR si Forta Civica, si cinci voturi, cazul PNTCD-ului. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.