Politică

Viceprimarii Focsanilor depind de viteza de combinare PNL-PD-L

Iulia Crețu
9 ian 2010 755 vizualizări
Consilierul judetean PNL Catalin Popescu sustine ca viceprimarii la Focsani se vor vota in functie de cit de repede se incheie o intelegere cu PD-L u daca la Vrancea partidele de dreapta se cauta sa se ¦ iubeasca, la Bucuresti, Opozitia PNL -PSD ii pune in brate lui Vladescu un maldar de amendamente

Liberalii trag sa se apropie de democrati pentru ca municipiul de pe Milcov sa aiba ceea ce ii lipseste de un an jumatate: doi viceprimari. Presedintele PNL Vrancea, deputatul Nini Sapunaru, a punctat ca intre partidul pe care il conduce si PSD "nu exista parafata nici o colaborare la nivel de Birou Politic". La rindul sau, consilierul judetean Catalin Kanty Popescu afirma ca liberalii au deschis calea negocierilor cu democrat-liberalii. Discutiile dintre partidele vecine de pe b-dul Independentei s-au purtat la nivelul celor doua conduceri, "de principiu", dupa cum a declarat la un moment dat si seful PD-L Vrancea, deputatul Alin Trasculescu, dar nu s-a intrat in amanunte pina la aceasta data. In continuare, liberalii au pretentia logica de a le fi repusi in functie viceprimarii matrasiti in timpul scurtei "casnicii politice" dintre PD-L si PSD in Vrancea. Abia dupa se va trece la punctul cel mai fierbinte: adjunctii lui Bacinschi la Focsani. "La nivel judetean se incearca deschiderea unor relatii cu PD-L, avem contacte cu cei din conducerea lor. In perioada de iarna s-a vazut cel mai bine lipsa viceprimarilor. In problema deszapezirii nu au fost neajunsuri financiare sau lipsa de utilaje ori de oameni. Pur si simplu nu s-a actionat cum trebuie. Daca se va semna o intelegere politica pina la prima sedinta de Consiliu Local, se pot alege si viceprimarii", a anuntat Catalin Kanty Popescu, in cadrul unei conferinte de presa a PNL Vrancea. Daca la nivel local fortele de dreapta se atrag, la nivel central, in special la votul din comisiile de la Parlament, PNL sustine si este sustinut la votarea amendamentelor de PSD. "La comisia de Munca, amendamentele PNL au fost sustinute de PSD, iar noi le-a sustinut pe-ale lor", a completat si deputatul Nini Sapunaru. Acesta a strins de la primarii sai aproape 100 de amendamente, pentru investitii la scoli sau continuarea lucrarilor la drumuri. Legea bugetului pe 2010 a adunat peste 6.500 de amendamente, cele mai multe fiind depuse de PSD si PNL. Reprezentantii PD-L au ascultat sfatul premierului Emil Boc de a se limita la 200 de amendamente de modificare, in timp ce UDMR, minoritatile si independentii au venit cu pachete de cite 60-70 de amendamente. Parlamentarii din comisia de Buget-Finante trebuie sa le analizeze pe toate pina duminica, lucrind la foc continuu. In ciuda miilor de amendamente de la parlamentari, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a precizat ca nu le va accepta pe cele care presupun cheltuieli bugetare suplimentare. Acesta a reiterat ideea demisiei in cazul in care proiectul majorarii punctului de pensie propus de liberali sau cel de reducere a contributiei sociale trec la comisia Buget-Finante. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.