Politică

Avize pentru amendamentele parlamentarilor vrinceni

Doina Ganea
8 ian 2010 623 vizualizări
Alesii vrincenilor au cerut bani mai multi pentru reabilitari de drumuri si modernizarea unor institutii de cultura. Cu suma trecuta prin amendament la buget, Tribunalul Vrancea va putea face primii pasi in vederea ridicarii unui imobil adecvat activitatii de judecata

Doar cinci dintre sutele de amendamente propuse de parlamentarii vrinceni pina acum la proiectul bugetului de stat pe anul 2010 au primit avizul comisiilor de specialitate. Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, deputatul PD-L Alin Trasculescu a depus la Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare un amendament prin care a cerut suplimentarea fondurilor cu 50.000 de lei pentru continuarea reabilitarii si balastarii unor drumuri comunale din localitatea Cimpineanca, in cadrul proiectului inceput de anul trecut si pentru care s-au alocat initial si decontat pina acum 500.000 de lei. Lucrarile au fost incepute anul trecut de firma UMB Spedition Bacau si nu au fost finalizate. Senatorul PSD Miron Mitrea impreuna cu deputatii Ciprian Nica, Angel Tilvar si Cristian Dumitrescu au depus o serie de amendamente pentru care au si primit avizul aceleiasi comisii enuntate mai sus. Parlamentarii PSD au cerut suplimentarea cu 200.000. 000 de lei pentru continuarea lucrarilor de modernizare la DN2D Focsani - Ojdula, obiectiv pentru care Guvernul a prevazut in acest an suma de 40.000.000 de lei, insuficienta pentru finalizarea lucrarii. Acelasi grup al parlamentarilor PSD Vrancea a mai depus un amendament prin care s-a cerut suplimentarea cu 5.834.000 de lei pentru finalizarea lucrarilor la Statia CFR Focsani si suma de 37.000.000 de lei necesara finalizarii si reabilitarii drumului national DN2M Focsani "" Odobesti "" Mera "" Andreiasu "" Butucoasa, aflat acum in faza de reabilitare a podurilor. In cadrul Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa, deputatul PSD Cristian Dumitrescu a cerut suplimentarea cu 4.375.000 de lei pentru modernizarea citorva institutii de cultura din Vrancea. In amendamentul propus de parlamentarul PSD este vorba de Casa de Cultura de la Odobesti (500.000 lei), caminele culturale de la Cotesti (100.000 lei), Golesti (1.000.000 lei), Naruja (500.000 lei), Nereju (190.000 lei), Vidra (985.000 lei) si Virtescoiu (1.000.000 lei). Potrivit propriilor afirmatii, si deputatul PNL Nini Sapunaru a depus anul acesta 100 de amendamente la proiectul de buget, dar nu prea sint sanse ca toate sa primeasca avizul comisiilor. (Doina GANEA)


5.000 de lei, bani pentru studii de fezabilitate si proiectare


Mult trimbitata suma care urmeaza sa fie alocata din buget anul acesta Tribunalului Vrancea pentru un nou Palat de Justitie va ajunge doar pentru pasii premergatori ai constructiei efective. Printre amendamentele care au fost admise in ceea ce priveste bugetul justitiei se numara si cel prin care se dispune alocarea a 5.000 de lei catre justitia vrinceana, ca ajutor pentru construirea unui nou spatiu. Cu toate acestea, daca banii vor exista intr-adevar fizic, suma este doar o picatura intr-un pahar. "Suma de 5.000 mii lei a fost ceruta de noi pentru studiu de fezabilitate si proiectare in 2010. Ministerul Justitiei nu a prins-o in buget, insa s-a prins doar ca urmare a unui amendament, asa ca in comisiile juridice a fost interventia hotaritoare. Nu este decit un amendament acceptat de comisiile juridice, cu care am pastrat un contact permanent, se cunoaste bine situatia cladirii tribunalului, votul a fost aproape general", ne-a spus presedintele Tribunalului Vrancea, judecatorul Adrian Toni Neacsu. Abia dupa acesti pasi se va face un calcul estimativ al sumei necesare pentru constructia noului imobil. Chiar daca pe plan local autoritatile au pus de peste un an in discutie necesitatea mutarii Tribunalului Vrancea si a Judecatoriei Focsani intr-un spatiu sigur, dat fiind ca actualul imobil se poate prabusi la un cutremur mai serios, pina acum sansele ca planul sa se realizeze sint mici. Nici la fostul sediu al Bancorex, care s-a dat in folosinta gratuita tribunalului, lucrarile nu sint inca gata, si asta tot din cauza lipsei acute de fonduri. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.