Politică

Ce dorinte isi vor pune la schimbarea anului cei care ne conduc?

Iulia Crețu
31 dec 2009 1514 vizualizări
Alaturi de familie, acasa, sau in statiuni la munte, cei care ne reprezinta sustin ca Anul Nou e un bun prilej sa te incarci cu energie pozitiva alaturi de cei dragi u in timp ce Dragos Mircea s-a nimerit in acelasi hotel cu presedintele PNL, Crin Antonescu , la Sinaia, primarul din Adjud serbeaza un Revelion de criza la cantina Primariei din localitate u in statiunea Covasna se pregateste in acest an Revelionul pesedistilor , aici serbind de la primarul Ion Petre din Panciu si pina la trio Pensii PSD Gugu-Coman-Blindu u primarul Bacinschi se teme de gerul (politic mai ales) de la petrecerea lui Oprisan si spune ca nu prea ar vrea sa vina la 12 noaptea in Piata Garii u consilierul PNL Doina Fodoreanu petrece la dublu: isi aniverseaza ziua de nastere si serbeaza cu 30 de invitati trecerea in noul an

Sanatate, un trai mai bun pentru toti, fericire si mai mult timp petrecut alaturi de familii. Cam acestea sint dorintele "secrete" ale unora dintre cei care ne reprezinta in diferite functii politice si administrative in parg de An Nou. Iar secundele magice de la trecerea in 2010 ii vor gasi pe acestia fie acasa, linga brad, impreuna cu familiile reunite, fie la petreceri ciocnind sampania cu prietenii, fie in statiuni de munte in companii selecte. Pentru cei pe care criza economica nu i-a atins in acest an, Revelionul va fi prilej de reincarcare a bateriilor in strainatate. Insa, cei mai multi dintre politicienii mioritici au declarat ca numaratoarea inversa dintre 2009 si 2010 o vor petrece in Romania.


Primarul Decebal Bacinschi a spus ca va petrece impreuna cu familia, la Focsani. Desi anul trecut a venit in Piata Garii la 12 noaptea, in acest an nu se stie daca va mai veni sa salute multimea. Gerul politic si turturii baronului Marian Oprisan il fac pe edil sa prefere confortul familiei. "Anul trecut am fost si am inghetat. Nu stiu daca voi ajunge in Piata si in acest an. Dar voi fi in Focsani, alaturi de familie. De la 2010 ne doresc sanatate si sa avem puterea de a trece peste toate greutatile. Cel putin sa fie precum acest an", ne-a spus edilul sef.

Tot in Focsani va petrece si deputatul PD-L Razvan Mustea Serban. Acesta ne-a dezvaluit ca abia a asteptat sarbatorile de iarna pentru a fi alaturi de cei dragi si, in special, de copiii sai. "Vom petrece acasa, cu toata familia. Cum eu am fost departe cam tot anul, e un prilej bun sa petrec alaturi de ei si sa ma incarc cu energie pozitiva. Noul an sper sa vina cu sanatate si numai bine pentru toata lumea", ne-a spus si deputatul democrat.


Dragos Mircea, Revelion politic impreuna cu Crin


Inspectorul guvernamental si fostul prefect de Vrancea din guvernarea liberala, Dragos Mircea, petrece Revelionul impreuna cu familia la Sinaia, acolo unde "intimplarea" a facut sa se cazeze in acelasi hotel cu presedintele PNL Crin Antonescu, dar si cu vicepresedintele formatiunii Dan Radu Rusanu. Se discuta strategii pentru o viitoare conducere galbena la Vrancea linga bradul impodobit? Se prea poate. Dragos Mircea a precizat insa ca discutiile dintre el si fostul candidat la prezidentiale s-au limitat la subiecte din afara sferei politice. "M-am intilnit cu domnul Crin Antonescu, ne-am salutat, am vorbit si probabil ca petrecerea de Revelion o vom face impreuna. El este impreuna cu sotia si fiica, eu sint cu familia mea. De asemenea, in acelasi hotel mai este si Dan Radu Rusanu. Despre Crin Antonescu ce pot spune? Ca este in forma!", ne-a spus fostul prefect de Vrancea. Numele lui Dragos Mircea apare la bursa zvonurilor pentru a prelua sefia PNL Vrancea, la alegerile interne din primavara anului 2010, in conditiile in care, aparent, deputatul Nini Sapunaru a lansat competitie interna pentru postul de lider al liberalilor. "Intimplarea" ca Revelionul sa-i gaseasca pe liderul PNL national, Crin Antonescu, si pe Dragos Mircea in acelasi hotel, alimenteaza si mai mult zvonurile pregatirii terenului de catre inspectorul guvernamental pentru revenirea in politica mioritica.


Revelion de "cantina" pentru primarul Adjudului


In timp ce unii petrec cu presedintii, fie ei si ai celui de-al treilea partid politic de pe scena dimboviteana, unii edili bifeaza in acest an un Revelion mai de "criza". Constantin Armencea va cinta "La multi ani" la cantina Primariei, alaturi de alte 40 de familii ale angajatilor municipalitatii de pe Trotus. Daca la Focsani, Consiliul Judetean pregateste jocuri de artificii si cintari ale artistilor mai la moda sau trecutI de gloria de odinioara, la Adjud si Panciu nu s-au gasit bani de jocuri de cer. "Nu sint posibilitati financiare pentru spectacole. Nu am dat nici tichete cadou angajatilor. Vom petrece la cantina Primariei, prin contributia proprie a angajatilor, in jur de 40 de familii", ne-a spus si primarul Armencea. Si la Marasesti va fi pace si liniste in noaptea de Revelion pentru ca autoritatile locale nu au bani pentru organizarea unui eveniment de strada, iar de focuri de artificii nici nu poate fi vorba. "Nu vom organiza nimic, nimic, nu avem bani nici de o luminare. Este o saracie lucie la noi, nu am avut bani nici sa trimitem o felicitare de sarbatori", ne-a spus Constantin Vlase, primarul din Marasesti.


Revelionul PSD-istilor, la Covasna


Edilul PSD din Panciu, Ion Petre, va petrece la Covasna, statiune unde numarul de social democrati vrinceni pe metru patrat va fi destul de mare la finele acestui an. Aici va petrece si "trio Pensii PSD", Constantin Guguianu, Andrei Coman si Nicusor Blindu, in cadrul unei petreceri organizate de institutia pensionarilor la oferta. "La Panciu nu avem pregatit nimic. Fiecare va petrece in liniste, fara artificii, fara alte spectacole, in caldura familiei. Eu voi petrece la Covasna. Am gasit si ieftin si ne cunoastem unii cu altii", ne-a spus si Ion Petre, primarul social democrat de la Panciu. Consilierul local focsanean, Doina Fodoreanu, are dublu motiv sa petreaca la final de an. Astazi, alesul PNL isi va serba ziua de nastere, alaturi de 30 de invitati pentru care a pregatit de la meniul traditional de sarbatori si pina la torturi caramel si diplomat. "Anul Nou il petrec acasa, mai ales ca imi serbez si ziua de nastere. Am 30 de invitati pentru care am gatit eu, de la mincaruri traditionale si pina la torturi. La 12 fara un sfert vom merge in Piata Garii si apoi acasa. La numaratoarea inversa imi voi pune dorinta de a fi sanatoasa in 2010 si abia apoi ma voi gindi la alegerea viceprimarilor. In 2010 sper ca la CL sa putem face mai mult pentru cetateni si sa se termine cu discutiile inutile dintre noi, consilierii", ne-a spus si alesul municipal PNL. Atit politicienilor, dar mai ales cititorilor nostri, "Ziarul de Vrancea" ureaza "La multi ani" si un an 2010 cu mai mult de 2010 motive sa fiti fericiti! (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.