Politică

In 2009, nu se prea vede nimic de pe urma lui Bacinschi

Iulia Crețu
28 dec 2009 850 vizualizări
Edilul si-a inceput bilantul cu o serie de esecuri, administrative si politice u ca realizari efective in teren, Decebal Bacinschi nu se poate lauda decit cu Statia de epurare si licitatia de la continuarea lucrarilor la Caminul de batrini u edilul si-a bifat ca realizate si o serie de proiecte pe bani europeni care nu au fost implementate deocamdata, dar si citeva programe in parteneriat cu Oprisan si Consiliul Judetean

Primarul municipiului, Decebal Bacinschi, si-a inceput bilantul pentru anul ce sta sa se termine cu principalele nerealizari ale sale: de la strazi neasfaltate, la graficul intirziat al lucrarilor de reabilitare de la Piata Unirii si pina la slaba mobilizare a populatiei pentru accesarea programului guvernamental de reabilitare termica. Nu a putut trece neobservata nici relatia tensionata cu membrii Consiliului Local Focsani. "Imi pare foarte rau ca nu am terminat programul de reabilitare al strazilor. La 30 iunie, principalele bulevarde trebuiau sa fie gata. Imi pare rau ca in privinta Pietei Unirii nu am reusit sa avansam prea mult lucrarile. Nu au reusit ca la 30 noiembrie sa finalizeze, constructorii au ramineri in urma foarte mari. Imi pare rau ca nu am reusit sa reabilitam mai multe blocuri. Am finalizat numai cinci si mai incepem unul", - acestea sint principalele neimpliniri in materie de administratie publica ale edilului PSD de Focsani. Tot la nerealizari a fost bifat si capitolul "viceprimari", Bacinschi explicind ca aici politicul si-a bagat coada si din acest motiv lucrurile in Consiliul Local au mers cu multe sincope in 2009. Primarul Focsaniului a opinat ca in ianuarie 2010, la urmatoarea sedinta a legislativului, consilierii locali ar putea sa se puna de acord cu desemnarea celor doi viceprimari. "In 2009 am avut doua rinduri de alegeri, a fost un an greu. In Consiliul Local s-a discutat mai mult politic decit economic. In ianuarie sint convins ca se vor alege si viceprimarii", a spus Decebal Bacinschi. Dupa atitea pareri de rau sincere si esecuri, primarul Focsanilor si-a trecut in agenda si citeva realizari ca"¦ proiecte. De la programe de reabilitare pentru citeva scoli, pentru Campusul Scolar si Colegiul Unirea sau pentru reabilitarea parcurilor "Nicolae Balcescu" si "Teatrului". De asemenea, Bacinschi trece drept realizat si proiectul de reabilitare pentru zona de sud a municipiului care cuprinde cartierul Sud, Laminorul si Mindresti. "Sint multumit ca am realizat licitatia pentru doua corpuri, C3 si C5, la Caminul de batrini, sau ca am finalizat Statia de epurare", a precizat Bacinschi. Edilul a "atentat" putin si la gloria presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, trecind la realizari ale Primariei Focsani si "trei proiecte de la CJ, la care noi avem cota noastra parte: reabilitarea mausoleelor, managementul deseurilor si alimentarea cu apa si realizarea sistemului de canalizare la nivel judetean", dupa cum a punctat primarul social democrat al Focsanilor. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.