Politică

Primariile, banii inapoi!

Doina Ganea
21 dec 2009 1102 vizualizări
Primariile vrincene care nu si-au consumat subventiile sint obligate sa le restituie Consiliului Judetean pina pe 29 decembrie u la rindul sau, CJ va restitui sumele ministerelor de la care le-a primit u finantele publice anunta ca ultimele operatiuni se fac pe 31 decembrie

Pina pe 30 decembrie 2009 de realizeaza inchiderea bugetelor locale si regularizarea subventiilor primite de bugetele locale de la bugetul de stat si de la alte bugete publice. Potrivit legii, unitatile administrativ-teritoriale sint obligate sa restituie subventiile neutilizate, primite de bugetele locale de la bugetul de stat prin Consiliul Judetean (CJ), in conturile CJ din care au fost virate, pina la data de 29 decembrie 2009. în continuare, pina pe 30 decembrie si CJ este obligat sa vireze sumele neutilizate in conturile ministerelor de la care s-au primit subventiile. Ordonatorii principali de credite mai pot pina pe 22 si 23 decembrie sa deschida, sa retraga sau sa repartizeze credite bugetare. Potrivit Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea, agentii economici au un program special pentru efectuarea diverselor operatiuni contabile in Trezorerie. Astfel, pina pe 30 decembrie se pot ridica sumele in numerar din conturile institutiilor publice deschise la unitatile trezoreriei statului pentru achitarea drepturilor salariale si a drepturilor de asigurari si asistenta sociala. "Este obligatorie prezentarea la trezoreria statului a documentelor prin care institutiile publice dispun plati catre beneficiari cu conturi deschise la unitati ale trezoreriei statului din alte judete, precum si prezentarea de catre operatorii economici la unitatile trezoreriei statului a documentelor de transferare a disponibilitatilor in conturi deschise la institutii de credit. Tot pina la acea data se mai pot face operatiuni de regularizare a subventiilor primite de bugetele locale de la bugetul de stat si de la alte bugete, restituirea de catre institutiile publice a subventiilor si transferurilor primite de la bugetul de stat, virarea in conturile institutiilor ierarhic superioare a disponibilitatilor ramase in conturile institutiilor publice fara personalitate juridica, precum si lichidarea si decontarea operatiunilor de mandat", se arata in comunicatul DGFP Vrancea. Pina pe 31 decembrie se pot depune la casieriile unitatilor trezoreriei statului sumele in numerar aflate in casieriile proprii ale institutiilor publice si se pot achita la casieriile Trezoreriei impozitele, taxele, contributiile, precum si alte venituri in numerar. In primele 5 zile lucratoare ale lunii ianuarie 2010 se trece la stabilirea si repartizarea excedentelor bugetelor locale si acoperirea eventualelor deficite ale acestora. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.