Politică

Miron Mitrea si Decalogul rosu pentru PSD

Iulia Crețu
18 dec 2009 1176 vizualizări
Parlamentarul a scris cele 10 porunci pentru reconstructia PSD in vederea cistigarii alegerilor din 2012 si 2014

Senatorul de Vrancea, Miron Mitrea, a devenit din ce in ce mai vocal si mai activ in blogosfera. Ieri, acesta si-a postat pe pagina personala "Decalogul reconstructiei PSD", ceea ce se doreste un fel de "Cele 10 porunci rosii", transformindu-l pe social democratul Miron Mitrea intr-un "Moise politic", cu ghilimelele de rigoare. Stiut fiind interesul lui Mitrea in a-l darima pe Mircea Geoana, acesta scrie ca framintarea pentru presedintia PSD este una "fireasca". "Atit eu, cit si alti colegi am vorbit despre nume, pentru ca numele sint importante", afirma Mitrea, fara a face referire la inlocuitorii prezidentiabilului PSD care a adunat 5 milioane de voturi, dar care a fost infrint de Traian Basescu in cursa pentru Palatul Cotroceni. Mitrea face pe vizionarul "biblic" si imagineaza PSD-ul de la alegerile locale si parlamentare din 2012 si cele prezidentiale din 2014. "Eu cred cu tarie in acest moment ca PSD trebuie reconstruit. Ca trebuie sa pornim la lupta de pe alte baze. Si ca sa nu discutam in van, va propun astazi zece principii de la care cred ca trebuie sa inceapa reconstructia partidului : 1. Ideologia social-democrata trebuie sa stea la baza programelor si actiunilor noastre. Fireste, ele trebuie adaptate la situatia concreta din Romania, dar nu se poate ca noi sa sustinem programe contrare ideologiei noastre. 2. Toate programele si actiunile PSD trebuie sa tina cont, in primul rind, de interesul national. Apoi de interesul electoratului de centru stinga si de interesul membrilor nostri de partid. 3. In PSD trebuie reinstaurata democratia interna. 4. Trebuie reinstaurata solidaritatea interna intre membrii si organizatiile din partid. 5. Programul politic al partidului trebuie refacut ca raspuns la criza economica si sociala din Romania. 6. Statutul PSD trebuie modernizat si simplificat. 7. Trebuie refacut echilibrul corect al influentei organizatiilor in partid. 8. Trebuie reintroduse criteriile obiective de evaluare a activitatii organizatiilor si membrilor PSD. 9. Trebuie eliminata influenta pe care grupurile de interese o au asupra conducerii partidului. 10. PSD trebuie sa redevina un partid deschis. Trebuie atrasi in partid tineri profesionisti pentru ca, in scurt timp, sa ne redobindim renumele de «partid al profesionistilor»", scrie Mitrea. Senatorul nu scrie daca aceste "porunci" i-au fost dictate de un "spirit" dupa intilnirea cu Cristian Diaconescu si Sorin Oprescu la un restaurant in Capitala. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 16 ore, 41 minute, 55 secunde
Sa consideram, de exemplu, ca cei doi castiga fiecare cate 1 milion de Euro pe an. Ideologia social-democrata recomanda impozitarea in trepte, respectiv 0% pana la venitul minim si treptat pana la 50% citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.