Politică

BEJ a renumarat voturile nule si l-a gasit presedinte pe Vlad Tepes

Ziarul de Vrancea
12 dec 2009 3126 vizualizări
2.868 de voturi nule au fost renumarate aseara de catre membrii BEJ Vrancea si trimise la Bucuresti, sub paza militarizata u unul dintre buletine a scos la iveala dezamagirea unui votant, care a completat numele rivalilor Traian Basescu si Mircea Geoana cu apelativele hotul hotilor , respectiv milogul baronilor u un altul a venit cu propunere drastica de candidat: Vlad Tepes, domnitorul vestit pentru trasul in teapa aplicat hotilor medievali

Membrii Biroului Electoral Judetean (BEJ) Vrancea au renumarat aseara voturilor nule de la cele 420 de sectii de votare din judet, dupa ce Biroul Electoral Central (BEC) a transmis tuturor birourilor electorale judetene sa ia masurile necesare in vederea preluarii buletinelor de vot nule de la tribunale pentru a fi transportate la Bucuresti, sub paza armata. Biroul Electoral Central a decis sa respecte ad litteram decizia Curtii Constitutionale, care a decis renumararea acestor buletine ca urmare a unei contestatii formulate de PSD. Concret, BEC va numara si examina voturile, inclusiv cele din strainatate, de aducerea carora se va ocupa Ministerul Afacerilor Externe."Membrii Biroului Electoral care vor insoti transportul vor avea asupra lor stampila biroului electoral din care fac parte si opis centralizator cuprinzind sectiile de votare si numarul de buletine de vot si numarul de buletine de vot nule aferent fiecarei sectii de votare, precum si totalul acestora pe judet, sector, respectiv strainatate", se arata in comunicatul facut public ieri. Presedintele BEJ Vrancea, judecatorul Viorel Voineag, impreuna cu reprezentantii PSD si PD-L delegati la alegeri au preluat aseara, in jurul orelor 18.00, buletinele de vot de la Tribunalul Vrancea dupa ce acestea au fost indosariate pe sectii de votare, pe fiecare dosar fiind mentionat numarul sectiei de votare si numarul buletinelor de vot nule. "Am renumarat toate cele 2.868 de buletine de vot nule raportate la nivelul judetean in Vrancea la cel de al II lea tur de scrutin si nu au aparut diferente in ceea ce priveste numarul lor pe fiecare sectie de votare in parte. Ele vor ajunge la Bucuresti fiind insotite de mine, de jandarmi si doi reprezentanti ai partidelor politice. Noi nu avem calitatea sa verificam valabilitatea acestor voturi si sa le verificam in parte. Ele vor fi verificate de catre membri BEC. Noi doar le-am numarat si indosariat pe sectii de votare", ne-a declarat presedintele BEJ, judecatorul Viorel Voineag, care a coordonat aceasta actiune. Operatiunea s-a terminat aseara, in jurul orelor 21.30, iar presa locala a avut acces in Birou.


Presedintele "¦ Vlad Tepes


Cu aceasta ocazie, reprezentantii BEJ au avut ocazia sa vada si "autografele" lasate de votantii nemultumiti pe buletinele de vot pentru presedinte. Unul dintre alegatori a simulat o a treia casuta pe buletin, in care a scris "Vlad Tepes" si a pus stampila "VOTAT", semn ca are alte asteptari de la presedintele Romaniei. Domnitorul pe care vrinceanul il dorea seful statului este vestit pentru trasul in teapa "aplicat" hotilor medievali. Un alt alegator, la fel de dezamagit de clasa politica actuala, a scris pe buletin ca "nici unul nu merita votul meu", in vreme ce un altul, la fel de frustrat probabil, a scris "hotul hotilor" in dreptul candidatului sustinut de PD-L, Traian Basescu, si "milogul baronilor" in dreptul social-democratului Mircea Dan Geoana. Dupa cum se stie, Curtea Constitutionala a Romaniei a decis vineri reexaminarea si renumararea celor 138.476 de buletine nule de vot de la alegerile prezidentiale, in conditiile in care diferenta care l-a plasat pe presedintele in exercitiu Traian Basescu pe primul loc este de numai 70.048 de voturi. Diferenta a provenit in special de la sectiile de votare din strainatate. Voturile, in saci, au ajuns la BEC incepind cu vineri seara, iar verificarea buletinelor se va face de catre membrii Biroului, fara ca presa sa fie de fata. Anuntul oficial din partea BEC privind rezultatul renumararii va fi facut in momentul finalizarii operatiunii si nu vor fi prezentate date partiale. (Doina GANEA)


  • Vrancea: Geoana - 55,05 %, Basescu 44,94%


  • Alegerile din Vrancea l-au scos victorios pe candidatul PSD, Mircea Geoana, cu 55,05% din voturi, urmat la 10 procente diferenta de Traian Basescu (PD-L), care a obtinut 44,94% din voturile cetatenilor care au trecut duminica, 6 decembrie, pragul sectiilor de votare. Diferenta de 0,01% este o eroare aparuta in soft-ul utilizat pentru calcularea rezultatelor de Biroul Electoral Central. Numarul total al voturilor valabil exprimate in Vrancea a fost de 176.933, respectiv 98,40%, in timp ce voturile nule au totalizat 2.868, adica 1,59%. Prezenta finala la urne a fost de 56,23%, 179.801 persoane exprimindu-si dreptul la vot din numarul total al persoanelor cu drept de vot din Vrancea, respectiv 319.709. Pe listele suplimentare au votat 14.324 persoane, in care au fost incluse si cele care si-au exercitat dreptul la vot in sectiile de votare speciale. Alti 1.947 de cetateni au votat cu urna mobila. La finalizarea alegerilor, reprezentantii mai multor partide politice din cadrul Biroului Electoral Judetean (BEJ), in frunte cu membrul PSD, Constantin Guguianu, au refuzat, dupa aproape doua ore de asteptare, sa semneze procesul verbal final privind rezultatele alegerilor in Vrancea. PSD a motivat atunci ca va depune o contestatie pentru renumararea voturilor acuzind posibile fraude electorale in sectiile speciale. (M. B.)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 2

    Adaugă comentariu
    , acum 739399 zile, 42 minute, 12 secunde
    No comment!!! Ne meritam soarta.
    , acum 739399 zile, 42 minute, 12 secunde
    daca nu ar fi furat psd, pnl alis oprisan si nini altele erau rezultatele oricum oprisan este in cadere libera , ramane de vazut ce o sa scoata la alegerile locale din 2012 daca trendul de scadere se citeste integral
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.