Politică

144 de voturi, diferenta pentru Presedinte la Focsani

Doina Ganea
9 dec 2009 1196 vizualizări
Invingatorul si invinsul s-au aflat la Focsani la o diferenta de 144 de voturi. Din cele 60 de sectii de votare aflate pe raza municipiului Focsani, 26 l-au scos invingator pe presedintele in exercitiu, Traian Basescu

Alianta cu liberalii nu i-a adus prea multe voturi in plus candidatului PSD la prezidentiale, Mircea Geoana, in ceea ce priveste municipiul Focsani. Candidatul PD-L Traian Basescu s-a diferentiat la Focsani de contracandidatul sau de la PSD, Mircea Geoana, cu numai 144 de voturi. Conform rezultatelor scrutinului de duminica, Traian Basescu a fost preferat de 21. 558 focsaneni, in timp ce comandantul "rosu" Mircea Geoana a primit 21.414 voturi. Un calcul simplu arata ca dupa parafarea intelegerii dintre PNL si PSD numarul focsanenilor care au pus stampila pe Geoana nu a fost chiar atit de mare. Potrivit unei situatii statistice, din cele 60 de sectii de votare aflate pe raza municipiului Focsani, 26 l-au scos invingator pe actualul presedinte in exercitiu, Traian Basescu. Reprezentantul PD-L a fost preferatul a jumatate dintre locuitorii cartierului Sud, al celor care locuiesc in Centru, dar si al celor care locuiesc in zona unde Primaria a reabilitat strazile si trotuarele, respectiv strazile Alexandru Golescu, Magura, Bistrita, Moldova, Paun Pincio, respectiv cele aferente sectiilor de votare 19, 20, 21 si 22. Culmea este ca in toate aceste zone enuntate mai sus, Basescu nu a obtinut mai multe voturi doar decit Mircea Geoana, ci chiar decit Mircea Geoana si Crin Antonescu insumate in primul tur. Simpatizantii celor doi aliati de conjunctura de la PNL si PSD s-au orientat astfel catre "presedintele jucator". Astfel, din aceeasi analiza se poate constata ca daca la o sectie de votare, nr. 9 din zona Garii, spre exemplu, in primul tur de scrutin Geoana si Antonescu au obtinut impreuna 565 de voturi, in turul doi, Mircea Geona a obtinut 521 de voturi, ceea ce arata ca liberalii lui Crin Antonescu ori au votat cu Basescu ori au preferat sa ramina acasa de Sfintul Nicolae, dezamagiti de clasa politica. De altfel, sectiile 9 si 10 din zona Garii sint cele care au "scos" cele mai multe voturi pentru favoritul PSD in al doilea tur de scrutin, de cite 521 de voturi fiecare. Basescu, in schimb, a fost preferatul locuitorilor cartierului Mindresti, reusind sa convinga nu mai putin de 582 de focsaneni care sa-i dea votul. In judet, in localitatile conduse de primari liberali, voturile in plus au fost destul de putine, cu citeva exceptii, desi edilii "galbeni" se laudau cu rezultate deosebite. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.