Politică

Batman sau presedinte de sectie de votare?

Doina Ganea
7 dec 2009 1116 vizualizări
In timp ce masinile electorale s-au plimbat ieri nestingherite pe ulite, presedintii unor sectii au plecat la plimbare cu stampila in buzunar. Cititi un reportaj din Vrancea profunda.

In nordul judetului, in localitati parca uitate de lume, cu ulite pline de noroaie si drumuri ascunse, regulile jocului le-au facut ieri primarii sau liderii partidului dominant in zona. Cei mai activi au fost insa "cocorii rosii". Masinile inscriptionate sau pe care au fost pur si simplu lipite afise au fost cele care s-au plimbat de la un capat in altul al localitatilor, ba aducind oameni la urne, ba stind "sugestiv" in fata sectiilor sau plimbindu-i chiar pe unii presedinti de la sectii la sediile de partide. La deschiderea unei urne de la Ploscuteni primarul Stefan Solomon s-a protapit ostentativ in usa sectiei. La Homocea, in fata a doua sectii de vot au stationat aproape toata ziua doua masini cu insemnele PSD. Degeaba observatorii Asociatiei Pro Democratia au sesizat presedintele sectiei 218 cu privire la acest lucru, pentru ca seful absolut al urnelor a declarat sec: "La instruire nu mi-a spus nimeni ce sa fac cu masinile care stau in fata sectiei si nici nu am competenta afara". Dupa aceasta prima neregula a venit si lovitura de gratie.


Latrina, bat-o vina!


Unul dintre observatorii independenti, apartinind chipurile unui ONG, cum ar fi United Europe, a fost descoperit ieri la orele prinzului, in sectia 218 de la Homocea, de aceeasi observatori APD, fara acreditare. Cu alte cuvinte era o persoana care stationa in sectie, desi legal nu avea voie. Saritor, presedintele Sectiei de vot nr. 218 a bagat stampila de control in buzunar si a sarit mai ceva ca Batman sa-l salveze pe cetateanul fara treaba. Presedintele a sarit insa tocmai intr-una din masinile inscriptionate cu PSD care leneveau in fata sectiei si dus a fost. S-a intors dupa 30 de minute cu hirtia salvatoare. Marius B., cetateanul fara treaba, a fost spalat si uscat, proaspat fiind transformat in oengist respectabil de la United Europe. La Paunesti o alta presedinta BESV a fost si ea de negasit pret de 30 de minute fiindca era la... buda. Adica plecase cu stampila de control in poseta, undeva prin vecini ca sa-si faca necesitatile, fiindca in sectie nu exista nici un fel de toaleta. Membrii BESV au facut toata ziua de ieri cu rindul pe la latrinele vecinilor.


Suspectele sacose de la magazinul satesc


In fata unei sectii din Tanasoaia unde se afla un magazin satesc, trei tineri isi fac de lucru cu cite o sticla de bere, in timp ce masinile lor asteapta comanda de pornire. Patronul se intretine cu tinerii pina ce isi vede venind nevasta din sectia de vis-a-vis. Dupa un schimb scurt de vorbe, intre cele doua cladiri aflate fata-n fata incepe un dute-vino ciudat. Citiva ies din sectia de vot, traverseaza drumul, intra in magazin dupa care ies repejor cu cite o sacosa neagra. Si tot asa de citeva ori. Un om al legii vigilent nevoie mare, care isi parcase masina chiar in usa magazinului, atrage atentia patronului sa nu i se mai aseze pe capota fiindca o boteste. Sictirit, patronul ii da replica. "Vezi ca acolo unde ti-ai parcat masina nu e domeniul public. E terenul , pe care platesc impozit. Poate te poftesc sa-ti iei masina de acolo fiindca mai aveai un pic si o urcai pe rafturi", ameninta patronul. Intre timp alte babute si mosneguti ies tacticosi cu sacose din magazin. Cam aglomerat la cumparaturi de Sf. Nicolaie! Intimplator sau nu, la Boghesti, in localul Primariei au fost organizate doua sectii de votare. Ca si cind n-ar fi avut alta treaba, primarul s-a plimbat pe holurile dintre cele doua sectii toata ziua. "Daca il cauti in cursul saptaminii la Primarie nu-l gasesti, da acu"â„¢ duminica, de sarbatoare, isi face de treaba", a remarcat indignat unul dintre sateni. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.