Politică

Stoica le cere liberalilor sa nu gireze forta malefica a PSD

Ziarul de Vrancea
4 dec 2009 729 vizualizări
n Valeriu Stoica le atrage atentia liberalilor atentia ca nu trebuie potentata prin vot "forta malefica ce a blocat si parazitat 20 de ani dezvoltarea Romaniei contemporane", adica PSD

Vicepresedintele PDL Valeriu Stoica isi incepe scrisoarea precizind ca li se adreseaza in calitate de sustinator al valorilor si proiectelor de dreapta in general si a liberalismului in special. "Nu este un secret pentru nimeni ca votul de duminica va decide cum va arata Romania nu doar pentru citiva ani, ci pentru o generatie sau chiar mai multe", scrie Stoica. "Va scriu pentru a va reaminti doua repere la care constiinta noastra se va raporta, vrind-nevrind, duminica. Primul reper este o realitate istorica privind miscarea de dreapta din Romania in ultimii 20 de ani. In aceste doua decenii unicul mare adversar al liberalismului si al dreptei romanesti a fost PSD". Stoica subliniaza ca duminica, la vot, nu trebuie unitat faptul ca PSD a incercat prin "manipulare, negociere, subminare, santaj, mita sau pura si simpla agresiune" sa submineze fortele de dreapta, subliniind ca in mod normal "nu ar trebui sa alimentam si sa potentam cu votul nostru aceasta malefica forta care a blocat si a parazitat 20 de ani din dezvoltarea Romaniei contemporane".

Vom da putere absoluta unui grup de oameni mai restrins chiar decit CC al PCR?

El atentioneaza asupra pericolului ca in urma alegerilor sistemul politic romanesc sa se concentreze in miinile unui grup foarte restrins, "mult mai restrins decit ne putem inchipui". "Sint multi care doresc si aplauda aceasta miscare. Ca liberal nu pot decit sa depling si sa privesc cu ingrijorare cum principiul fundamental al ordinii sociale liberale este pe cale sa fie inlocuit cu un oligopol al puterii. Sa fim constienti ca daca vom ajunge acolo, aceasta situatie va fi rezultatul deciziei noastre. Nu vom mai putea da vina pe tancurile altora sau pe comploturi subterane", avertizeaza Stoica. "Vom oferi economia, politica, societatea, mass-media din Romania unui cartel al potentatilor? Vom oferi acestora controlul absolut asupra tarii, asupra resurselor si populatiei ei? Vom da putere absoluta unui grup de oameni mai restrins chiar decit CC al PCR? Care dintre cei doi candidati la functia suprema in stat s-a opus si se poate opune cu adevarat acestor potentati? De liberali depinde rezultatul final", mai sustine democrat-liberalul.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.