Politică

66 lei/zi pentru membrii din sectiile de votare

Mihaela Beșleagă
28 nov 2009 1268 vizualizări
Presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitorii acestora beneficiaza de o indemnizatie de 66 lei pe zi de activitate, dar nu mai mult de cinci zile pentru primul tur de scrutin si patru zile pentru cel de-al doilea tur.

Practic, sefii din sectii vor lua pentru primul tur de scrutin 330 lei, iar pentru al doilea 264 lei. Ceilalti membri ai birourilor electorale ale sectiilor de votare au aceeasi indemnizatie de 66 lei pe zi de activitate, insa pentru nu mai mult de trei zile pentru primul tur de scrutin si doua zile pentru cel de-al doilea tur, din 6 decembrie. Astfel, membrii vor putea incasa pentru activitatea din sectii de pe 22 noiembrie 198 lei, iar pentru al doilea tur 132 lei. Exceptie fac cei care au fost inlocuiti cu o seara inainte de alegeri, carora li se va plati doar o zi, asa cum s-a intimplat cu multi membri PNG-CD din judet. Sumele sint stabilite prin HG nr. 1046/2009 privind aprobarea bugetului si a cheltuielilor necesare pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Presedintele Romaniei din anul 2009. Banii se ridica de la primaria de domiciliu. (M. B.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 16 ore, 31 minute, 1 secunda
cam asta ar fi calculul, ar trebui redat tot textul de lege, in care suma se impoziteaza cu 16%, asa ca sumele nu sunt cele scrise de M.B., sunt cu totul altele..
, acum 739389 zile, 16 ore, 31 minute, 1 secunda
cei 15.5% nu se retin?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.