Politică

Membrii PNG, inlocuiti in sectii la presiunile PSD

Ziarul de Vrancea
23 nov 2009 1285 vizualizări
Circa 260 de reprezentanti ai lui Gigi Becali in sectiile de votare au fost inlocuiti in ultima clipa, cu interventia lui Oprisan u la sectia 184 Dumitresti au fost doi membri din partea PNG-CD

Haos in mai multe sectii de votare din judet, dupa ce in seara de dinaintea zilei alegerilor au fost inlocuiti 260 de membri PNG-CD din sectii. Ordinul a ajuns direct de la Gigi Becali, care, printr-o adresa inaintata Biroului Electoral Judetean (BEJ), a cerut inlocuirea oamenilor din sectii. "Gigi Becali a solicitat acest lucru, am asteptat o adresa cu o semnatura prin fax, pentru ca ce primisem initial era o stampila si o semnatura indescifrabila", a spus Viorel Voineag, presedintele BEJ. Sedinta privind inlocuirea a durat pina la miezul noptii, iar pe tot parcursul zilei de ieri s-au primit zeci de telefoane de la presedintii sectiilor de votare, care au aflat in ultima clipa de aceste inlocuiri. Pentru ca schimbarile s-au facut tirziu, noii membri nu au avut imputerniciri scrise, fapt ce i-a determinat pe sefii din sectii sa sune continuu la BEJ. Inlocuirile de simbata seara s-au petrecut si la presiunile presedintelui PSD, Marian Oprisan, prezent in aceeasi seara la sediul BEJ. Cei mai multi dintre membrii PNG au fost inlocuiti de oameni ai PSD. Unii membri PNG din sectii ne-au sesizat faptul ca au fost schimbati pe nedrept. "Am intrebat acea persoana: faci parte din PNG? Inlocuitorul meu este un membru PSD, el a spus. La ora 6.00 am fost in sectie, la 6.45 apare Boc Ion, inlocuitorul meu, dar nu a vrut sa spuna de la ce partid este reprezentant. Dupa o ora, cind am vrut sa votez, pe lista separata pentru membrii biroului, a fost intrebat si dumnealui si a spus ca reprezinta PNG. Eu am primit imputernicire acum o luna, iar in sectie eu am fost primul inregistrat ca reprezentant al PNG. Dna Renata (Postolache, reprezentantul PNG in BEJ, n. r.) mi-a spus ca asa s-au primit indicatii. Totul s-a facut mina in mina cu Oprisan si Guguianu", ne-a spus Stefan Popoviciu, presedintele organizatiei de tineret a PNG, inlocuit din sectia 36 din Focsani.


La Dumitresti, doi penegisti pe un loc


In sectia 184 din comuna Dumitresti erau din partea PNG-CD doi membri. Sandu Zamfir (FOTO) si Claudiu Dinu s-au prezentat la sectia de votare de dimineata. La ora 12.00 a venit la presedintele sectiei, Lucica Bodoc, fostul primar din Dumitresti, Petrica Dogaru, care i-a inminat lista cu membrii PNG in care nu se gasea Sandu Zamfir. "L-am sunat pe Viorel Voineag si mi-a spus s-a facut o modificare si ca va raspunde si cu capul. Am insistat sa ramina (n.r. Sandu Zamfir) si am primit primit OK-ul", ne-a declarat Lucica Bodoc. Sandu Zamfir, membrul "contestat", a declarat ca nu a fost sunat in prealabil sa fie anuntat ca nu mai are calitate de membru in sectie. Celalalt membru PNG, Claudiu Dinu, sustine ca a fost sunat seara tirziu si anuntat ca el va fi reprezentantul lui Becali in sectia 184. "Eu sint pusa in situatia in care nu stiu ce sa fac", spunea seful sectiei. Lucica Bodoc i-a asigurat pe cei doi ca ii va trece pe statul de plata pe ambii membri crestini democrati. Situatii similare au fost sesizate in mai multe sectii din judet. (M. BESLEAGA, D. GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 22 ore, 43 minute, 52 secunde
Dragi coegi de partid PNG acesta scimbare a lu nea gigi (cb-ul) arata cat de multa credinta are ptr PSD sai fie rusine ptr ce a facut,PNG nu mai are ce cauta in vrancea.
, acum 739398 zile, 22 ore, 43 minute, 52 secunde
Pentru bataia de joc care a-ti suportat-o votati in continuare cu Basescu e siongurul mod de a va razbuna....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.