Politică

Imbulzeala la predarea materialelor electorale

Mihaela Beșleagă
21 nov 2009 991 vizualizări
Prefectura a fost luata cu asalt de primarii veniti pentru a ridica buletinele de vot u ieri totul s-a desfasurat sub motto-ul repede inainte , pentru a mai recupera din timpul pierdut in calendarul alegerilor

Inghesuiala si nervi intinsi la maxim la instruirea presedintilor de sectii si la predarea buletinelor de vot si a stampilelor catre primarii din judet. Instruirea sefilor din cele 430 de sectii de votare din judet a inceput in jurul orelor 11.00, la Sala Polivalenta din Focsani, in prezenta prefectului Ion Oprea, a presedintelui Biroului Electoral Judetean, Viorel Voineag, si a unui reprezentant al Autoritatii Electorale Permanente. Imediat dupa instruire, oamenilor le-au fost impartite materialele necesare in sectii, respectiv telefonul cu care vor tine legatura cu BEJ, stampila de control, un ghid, autocolante si un afis. Aglomeratia a fost de nedescris, multe dintre persoane, ajunse inca de dimineata in Focsani, din toate colturile Vrancei, fiind nemultumite de modul in care s-a derulat predarea materialelor. "Sintem aici de la 11.00, dupa cum stau lucrurile o sa mai stam. Au spus ca ne iau in functie de distanta de unde venim, dar se pare ca pina la urma nu s-a mai tinut cont de asta", ne-au spus doua persoane din Sihlea, sefi in sectiile de votare. Si la distribuirea buletinelor de vot si a stampilelor catre primari a fost inghesuiala. "O ordine dezordonata, ca la noi", a observat edilul din Marasesti, Constantin Vlase. Programarile pentru ridicarea materialelor de la Institutia Prefectului au inceput de la ora 13.00, mai intii pentru orase, insa la ora 14.30 nu se incheiase predarea nici catre cele 60 de sectii din Focsani. Distribuirea catre toate localitatile a durat pina seara. Dupa ce au intrat in posesia sacilor sigilati in care se aflau buletinele de vot si stampilele, primarii le-au transportat sub paza, asigurata de jandarmi, cu un mijloc de transport al Primariei, in special microbuze pentru transportul copiilor, si le-au depozitat in sediul primariilor. Pentru a completa tabloul zilei de ieri, lista finala cu presedintii si loctiitorii din sectiile de votare a mai suferit modificari pe tot parcursul zilei, pentru ca s-au primit cereri de renuntare si astfel s-au operat inlocuiri pe liste, din rezervele la dispozitia BEJ. De asemenea, BEJ a realizat completarea birourilor electorale ale sectiilor de votare cu membrii partidelor politice. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.