Politică

PD-L Vrancea il vede principal adversar la Cotroceni pe Oprisan

Ziarul de Vrancea
18 nov 2009 1407 vizualizări
Mitingul pentru Traian Basescu a fost animat fara acesta, de premierul demis Emil Boc u democratii vrinceni vad in Oprisan principalul competitor la functia suprema in stat

Peste 3.000 de oameni au participat ieri seara la Sala Polivalenta din Focsani la mitingul de sustinere pentru candidatul PD-L la functia suprema in stat, Traian Basescu. Desi initial s-au laudat ca-l vor aduce pe actualul sef al statului la Focsani, organizatorii portocalii si-au transmis mesajul politic pentru alegerile de duminica prin presedintele PD-L, premierul Emil Boc, ministrul Economiei si Industriilor Adriean Videanu si parlamentarii Cezar Preda de la Buzau si Sorina Placinta, Razvan Mustea Serban si Alin Trasculescu de la Vrancea. Actualul sef al statului si-a contramandat vizita la Vrancea, programata pe ultima suta de metri a campaniei electorale, din cauza unei raceli rebele. PD-L a mobilizat organizatiile din teritoriu pentru a stringe oameni, acestia manifestind pentru Basescu echipati cu fulare, geci, umbrele si bannere portocalii. O parte din sustinatori au asistat la mitingul politic din interiorul Salii Polivalente si sistematic si-au aduc miinle la gura si au strigat din toti rarunchii, "Basescu". Altii au privit de afara, de pe un ecran, imagini live cu ceea ce se intimpla in sala sporturilor. Principalul atac l-au purtat democrat-liberalii impotriva PSD, a lui Mircea Geoana si, desi nu sint alegerile la care sa candideze acesta, si impotriva lui Marian Oprisan. Semn ca in teritoriu, alegerile se duc tot prin liderii judeteni, in ciuda mesajelor politice ale candidatilor la presedintia Romaniei.

Senatorul Sorina Placinta a fost cea mai vehementa la adresa adversarilor politici, afirmind ca in Vrancea nu se simte ca in "â„¢89 a fost Revolutie si ca Oprisan a instaurat un regim rosu asupritor. De asemenea, Placinta l-a descris pe Geoana ca pe o simpla marioneta, ale carei sfori ar fi trase de Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Marian Oprisan sau mogulii de la televiziuni, Voiculescu si Vintu. La rindul sau, consilierul local Danut Popoiu a strigat ca Vrancea este alergica la social democratie, dar ca in citeva saptamini se va vindeca. In uralele sustinatorilor portocalii, deputatul Cezar Preda a explicat "de ce plinge Traian Basescu usor?". "Pentru ca este un om normal, ca oricare om din Romania care plinge cind copilul ii este bolnav sau cind acesta este premiant", a spus audientei seful PD-L Buzau. Ministrul demis al Economiei si Industriilor, dar si al Sanatatii, Adriean Videanu a fost plastic la adresa PSD. "Sa-l ajutam pe Mircea Geoana! Sa-l batem, sa-i scoatem politica din cap!", a incercat o mobilizare a electoratului vrincean impotriva PSD liderul democrat-liberal. Mitingul de ieri a inceput si s-a terminat pe ritmuri de folclor, atmosfera fiind intretinuta de interpretele de muzica populara Sofia Vicoveanca si Geta Postolache. Fruntasii PD-L din sala au mobilizat simpatizantii si pe locul unde de obicei se desfasoara meciuri de fotbal, vrincenii au incins o hora pe ritmurile imnului PD-L "Vintul bate, apa trece" "" Mircea Rusu Band. Emil Boc nu a reusit sa-si tina emotiile in friu pe parcursul discursului, promisiunile electorale facindu-l pe acesta sa transpire din plin. (I. CRETU, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.